Zodra hij is aangenomen vraagt ​​hij informatie over het salaris en de werkgever verandert van gedachten: "Ik wil niet dat mensen alleen geïnteresseerd zijn in geld"

Janine image
door Janine

20 April 2022

Zodra hij is aangenomen vraagt ​​hij informatie over het salaris en de werkgever verandert van gedachten: "Ik wil niet dat mensen alleen geïnteresseerd zijn in geld"
Advertisement

Werk is het instrument waarmee iedereen de middelen voor zijn eigen levensonderhoud verkrijgt en geeft uitdrukking aan het fundament van veel moderne rechtsstelsels. Kortom, het land waarin we leven zou de voorwaarden moeten erkennen en bevorderen, zodat alle burgers dit recht erkend krijgen. Helaas ligt het echter niet zo voor de hand dat de Staat in staat zal zijn om alle belemmeringen van sociale en economische aard uit de weg te ruimen om de gelijkheid van de burgers te garanderen en ervoor te zorgen dat ieder van hen vrij kan kiezen welk beroep of welke activiteit hij wil uitoefenen. Misschien is dit de reden waarom de meesten van ons meer geïnteresseerd zijn in het economische aspect van een baan dan in het werkelijke plezier dat we eraan beleven. Idealiter zouden zowel het economische aspect als de werkkeuze hand in hand moeten gaan.

Voor de hoofdpersoon van dit verhaal was het echter een "risicovolle" zet om zijn werkgever te vragen wanneer hij betaald zou worden.

via Reddit

Advertisement
Reddit

Reddit

De hoofdpersoon van dit verhaal plaatste zijn onaangename ervaring op Reddit en informeerde gebruikers over hoe hij werd "ontslagen", zelfs voordat hij aan het werk ging. De reden? Vragen naar zijn salaris. De man publiceerde het gesprek dat hij op Whatsapp had met zijn (ex)-manager, wat tot reacties leidde van veel gebruikers, die de kant van de arme medewerker kozen. De "fout" van de werknemer zou zijn geweest om twee vragen te stellen over het geld dat hij zou hebben ontvangen: "Oh, ik vergat te vragen: hoe vaak krijgen we betaald?", "Elke 2 weken" was het korte antwoord van de werkgever; “Oké. En wanneer krijg ik mijn eerste salaris?” vroeg de werknemer, maar het antwoord van de baas was een koude douche: "Ik ben van gedachten veranderd, ik neem liever iemand in dienst die echt geïnteresseerd is in de baan."

De werknemer antwoordde meteen dat hij geïnteresseerd was in de baan en het werken in dit bedrijf, maar dat de informatie betreft het salaris ook belangrijk was omdat het hem zou helpen de tijd en het juiste budget te berekenen om de rekeningen te betalen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Zijn baas wilde er echter niets van horen: "Geen probleem. Blijf zoeken. Ik zoek een persoon die in harmonie met het team en in deze omgeving wil werken. Ik ben niet op zoek naar kandidaten die de prioriteit aan het salaris geven. Je hebt me niet om informatie gevraagd over personeel, uniformen, enz... ". De werknemer antwoordde zijn baas dat het zijn prioriteit is om kinderen op te voeden, wat zijn taak is, maar voegde eraan toe dat hij het niet goed kan doen als hij niet genoeg geld heeft om voedsel, gasrekeningen of huisvesting te betalen, en voegde eraan toe: "Ik vroeg alleen naar het loon omdat ik tijdens de sollicitatie zo nerveus was dat ik het vergat en mijn vrouw me eraan herinnerde."

Reddit-gebruikers leefden mee met de werknemer en wezen erop dat het onvermogen van de baas om een ​​bericht correct te schrijven al een slecht teken was. "Ik betwijfel of je betaald zou worden", merkte een persoon op, terwijl een ander eraan toevoegde: "Vragen over wanneer je zou verwachten te worden betaald, de betalingsmethode en het betalingspercentage zijn allemaal geldige vragen die je moet stellen voordat je aan een nieuwe baan begint.".

Wat vind je van deze situatie? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement