De langste familie ter wereld: hun totale lengte is gelijk aan een halve tennisbaan

Janine image
door Janine

22 April 2022

De langste familie ter wereld: hun totale lengte is gelijk aan een halve tennisbaan
Advertisement

Als we zeggen "lengte is de halve schoonheid", betekent dit dat een persoon met een lang postuur al een voorsprong heeft op iemand die kleiner is. Lange mensen zijn vaak charmant en weten de aandacht te trekken, ongeacht hun werkelijke schoonheid. De familie Trapp trok echter onze aandacht omdat hun gestalte alle records brak: deze familie uit Minnesota heeft een gemiddelde lengte van twee meter en drie centimeter! En ja, als je het je afvraagt, ze zijn officieel opgenomen in het Guinness Book of World Records als de langste familie ter wereld.

via Facebook / Guinness World Records

Advertisement

De Trapps zijn een familie die woonachtig zijn in de gemeenschap van Esko, in Minnesota (VS), en ze kunnen rekenen op een wel heel bijzonder record… Scott, Krissy, Savanna, Molly en Adam zijn allemaal heel lang, zo lang dat hun totale lengte gelijk staat aan een halve tennisbaan.

Blijkbaar hebben de genen van Krissy en Scott, de ouders, de rest van het gezin niet verraden: Scott, die met 22 het jongste kind is, is ook de langste van allemaal, want hij is 221,71 cm. Vervolgens vinden we de oudere zus, Savanna Trapp-Blanchfield, die met haar 27 jaar 203,6 cm lang is; ten slotte bereikt de andere zus, Molly Steede, 197,26 cm.

Advertisement

De ouders van deze 3 zeer lange kinderen zijn iets kleiner: Krissy, de moeder, is beslist de kleinste met haar 191,2 cm gestalte, terwijl de vader, Scott, "slechts" 202,7 cm is.

Het is geen toeval dat de drie kinderen van Krissy en Scott allemaal een passie hebben voor sporten als basketbal en volleybal: “Trainers vertelden ons altijd ‘je kunt de lengte niet leren. Of je bent lang of je bent het niet'", vertelde Molly. En aan lengte ontbreekt het de Trapps zeker niet!

De officiële metingen vonden plaats in december 2020, toen de familie Trapp naar Dr. Anna Sudoh ging, een orthopedisch arts. Het ging er niet alleen om de lengte van elk gezinslid op te meten, maar om aan verschillende criteria te voldoen. Elk gezinslid werd in feite 3 keer per dag gemeten, zowel rechtop als in rugligging. Uiteindelijk bleken de Trapps de langste familie ter wereld te zijn: "Mijn zus belde de familie om ons te vertellen dat we het record officieel hadden gekregen. Iedereen was enthousiast en het was bijna moeilijk te geloven", aldus Adam. "Onze vrienden en familie zijn zo trots op ons en ze vinden het heerlijk om over ons op te scheppen en te zeggen dat ze iemand kennen die in het Guinness Book of World Records staat", aldus Savanna.

Complimenten aan deze mooie en zeer lange familie!

Advertisement