Oma weigert op haar kleindochter te passen: "Ik ben moe en wil gewoon uitrusten"

Janine image
door Janine

24 April 2022

Oma weigert op haar kleindochter te passen: "Ik ben moe en wil gewoon uitrusten"
Advertisement

Wanneer een stel besluit een kind te krijgen, kan het zijn dat ze hulp nodig hebben. Als je de mogelijkheid hebt, kies je voor het inhuren van een oppas, maar wanneer het salaris niet genoeg is om alles te doen of je wilt liever dat een familielid voor het kind zorgt, dan moet er een andere oplossing worden gevonden. De meest directe en, zo je wilt, voor de hand liggende? De grootouders. Dat klopt, zij zijn degenen die vaak de plaats van hun ouders innemen terwijl ze aan het werk zijn.

Maar wat als een opa of oma het weigert te doen? Het kan een probleem zijn en de keuze kan voor kritiek zorgen. Net zoals gebeurde met de grootmoeder, hoofdpersoon van dit verhaal. We vertellen je wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

In een bericht dat op Reddit is gepubliceerd, lucht een 50-jarige vrouw haar hart en vraagt ​​ze gebruikers om advies. De vraag is simpel: haar dochter verwacht dat ze op haar kleindochter past, maar ze is moe en weigert.

"Mijn dochter is een alleenstaande moeder en ze moet zelfs in het weekend werken om haar gezin te kunnen onderhouden. - zei gebruiker @BirthingPerson - Natuurlijk verwacht ze dat ik voor haar baby zorg, maar ik ben moe en ik denk niet dat ik het kan. Ik werk ook de hele week en het weekend is het enige moment dat ik kan rusten. Ik wil gewoon genieten van wat rust en bij mijn honden zijn."

De vrouw bekende dat ze zich niet meer in staat voelde om voor kinderen te zorgen. Na haar vier kinderen wil ze niet fulltime voor andere kinderen moeten zorgen, maar haar dochter is het daar niet mee eens en wil dat ze haar helpt. Andere familieleden hebben ook kritiek geuit op de keuze van deze grootmoeder, waardoor ze een sterk schuldgevoel heeft gekregen. Daarom besloot ze haar gedachten te delen en om advies te vragen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Niemand anders voelt zich in staat om het te doen en de verantwoordelijkheid valt onvermijdelijk op mij, maar ik ben moe." Velen hebben gehoor gegeven aan haar verzoek om advies en de meesten zijn het met haar eens. "Het is de verantwoordelijkheid van je dochter om voor de baby te zorgen, niet die van jou. Je bent al een moeder voor je kinderen geweest en je kunt je nu niet verplicht voelen" - merkt een gebruiker op. Anderen sluiten zich ook eenstemmig aan en zeggen haar dat ze het alleen moet doen als ze zich daartoe in staat voelt en niet omdat ze wordt gedwongen door haar dochter of andere familieleden die klaar staan ​​om haar te beschuldigen zonder zelf hulp aan te bieden.

Wat vind jij? Is het normaal dat grootouders altijd beschikbaar zijn om voor hun kleinkinderen te zorgen of is het juist dat ze zichzelf niet opzij zetten en besluiten tijd aan zichzelf te besteden?

Kinderen zijn immers in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van een ouder. In welke situatie ze zich ook bevinden, mama en papa moeten voor hun kind zorgen zonder te verwachten dat anderen hun plaats innemen. En als de grootouders het kunnen en willen, is dat prima, maar je mag nooit iemand dwingen.

Advertisement