Vader wordt woedend als de juf hem wil dwingen om alle klasgenoten van zijn zoon uit te nodigen voor de verjaardag

Janine image
door Janine

25 April 2022

Vader wordt woedend als de juf hem wil dwingen om alle klasgenoten van zijn zoon uit te nodigen voor de verjaardag
Advertisement

Een vader verloor zijn geduld tijdens een telefoongesprek met de juf van zijn zoon over het verjaardagsfeestje van het kind. De vader vertelde het verhaal op Reddit, in de hoop een second opinion van gebruikers te krijgen en te begrijpen of zijn gedrag overdreven was of niet. De hele discussie draaide om het verjaardagsfeestje van Al (niet de echte naam), zijn 6-jarige zoon. Volgens zijn juf, die zijn vader de fictieve naam "Ms. Goldbaum" heeft gegeven, hadden alle klasgenoten van Al op het feest moeten worden uitgenodigd en niet slechts een select aantal. De vader bleef volhouden dat hij in zijn huis, buiten de schooluren, had kunnen uitnodigen wie hij wilde, maar zeker niet 24 kinderen met hun respectievelijke ouders. De discussie liep uit de hand, en nu vraagt ​​Al's vader zich af of hij de juiste keuze heeft gemaakt.

via Reddit

Advertisement
Flickr / woodleywonderworks / Not the actual photo

Flickr / woodleywonderworks / Not the actual photo

Al's juf heeft de vader van het kind opgebeld om haar bezorgdheid te uiten over het aanstaande verjaardagsfeestje van haar kleine leerling. Ms. Goldbaum hoorde dat Al zijn verjaardag zou vieren met slechts een paar kinderen van zijn klas en sprak daarom haar bezorgdheid uit: Al zou alle klasgenoten moeten uitnodigen, oftewel 24 kinderen, zodat niemand zich buitengesloten zal voelen. De vader verduidelijkte meteen enkele punten: in de klas zijn er enkele kinderen die niet met Al kunnen opschieten en alsof dat nog niet genoeg was, hadden ze geen 24 kinderen met hun respectievelijke ouders kunnen verwelkomen. De lerares ging echter door met haar gedachtegang:

“Toen vertelde ze me dat er een regel is dat als sommige kinderen in de klas worden uitgenodigd, alle kinderen in die klas moeten worden uitgenodigd. Ik heb haar verteld dat het een evenement is dat buiten de schooluren op een privé-terrein wordt gehouden, in mijn huis dus. Ze kan me niet vertellen wat ik moet doen in mijn eigen huis en beslissen wie ik wel en wie ik niet mag uitnodigen, net zoals ik niet kan beslissen wie ze uitnodigt voor haar etentje met Thanksgiving”, legde de vader uit, geïrriteerd door het verzoek.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Het probleem is volgens de lerares dat veel van haar jonge leerlingen zich buitengesloten zouden hebben gevoeld als ze niet voor het feest waren uitgenodigd. Dit betekent dat, tussen kinderen en ouders, de familie van Al bereid zou moeten zijn om ongeveer 72 mensen in hun huis te verwelkomen. De vader vervolgde: "Bovendien heeft Al ook vrienden in andere klassen, moet ik de hele andere klas dan ook uitnodigen?". De juf antwoordde terwijl ze bij haar standpunt bleef: "Al zit in mijn klas. Hij staat onder mijn toezicht. Dit is mijn regel." De vader vervolgde: "Ik ben het die het feest van mijn zoon organiseert en zij kan geen regels opstellen voor mijn huis of voor mij." De lerares antwoordde echter dat als de kwestie haar klas betrof, ze zich ermee moest bemoeien.

Aangekomen bij een patstelling in het gesprek, verloor de vader zijn geduld en legde de lerares het zwijgen op door zijn stem te verheffen: "Mevrouw, het is duidelijk dat u gewend bent om de kinderen te bevelen die naar u moeten luisteren, maar u lijkt niet te begrijpen dat uw kleine heerschappij eindigt aan het einde van de schooldag en niet verder reikt dan de schooldeuren. Ik ben geen 6-jarig kind in uw klas. Ik ben een 38-jarige elektricien en ik plan een privé-evenement in mijn huis, buiten de schooluren”. Kort na deze woorden gingen de beledigingen over en weer en daar heeft de vader spijt van.

De meerderheid van de Reddit-gebruikers is het echter volledig eens met deze vader en veroordeelt het gedrag van de juf, zelfs als deze handelt uit "goede bedoelingen". Wat vind jij ervan?

Advertisement