Hoe volwassenen en kinderen het restaurant verlaten: de beelden in de video van een serveerster

Janine image
door Janine

28 April 2022

Hoe volwassenen en kinderen het restaurant verlaten: de beelden in de video van een serveerster
Advertisement

Respect is een heel breed begrip, dat vele facetten met zich meebrengt en een groot aantal handelingen impliceert om het in de praktijk te kunnen brengen. Zonder al te opvallende voorbeelden te willen geven, is er soms heel weinig nodig om een ​​persoon in elke situatie te respecteren. Een meisje dat een video op Tik Tok plaatste, wilde dat bewijzen.

In de door haar gemaakte registratie kun je eenvoudig twee tafels van hetzelfde restaurant zien die op een heel andere manier zijn achtergelaten door twee groepen klanten. Laten we eens kijken wat er is gebeurd en waarom de jonge vrouw besloot alles op internet te plaatsen.

via Tik Tok/katebrande

Advertisement
Tik Tok/katebrande

Tik Tok/katebrande

Kaitlyn Brande is een 18-jarig meisje dat werkt als serveerster in een restaurant. Op een dag, terwijl ze haar gebruikelijke taken uitvoerde, stond ze voor twee totaal tegenovergestelde scènes. Naast elkaar waren er twee tafels die er heel verschillend uitzagen: de ene in totale wanorde, de andere met alle borden op elkaar gestapeld.

Uit de afbeeldingen blijkt duidelijk dat aan beide tafels net wat klanten hadden gezeten, maar terwijl op de ene alles ondersteboven lag, was de andere dat niet. Waar concentreerde Kaitlyn zich het meest op? Het feit dat de ene in wanorde was bezet door volwassenen, terwijl de andere door een groep jongeren.

"Ik wil niet zeggen dat de klanten van een restaurant moeten nadenken over het opruimen van de tafel, laat dat duidelijk zijn. - zei het meisje - Ik snap dat heel goed en als ik klaar ben met eten heb ik ook geen zin om op te ruimen, maar dit deed me glimlachen en ik bedacht om het te vereeuwigen."

Advertisement
Tik Tok/katebrande

Tik Tok/katebrande

We horen vaak hoe de jongeren van tegenwoordig onverschillig en oppervlakkig handelen, terwijl volwassenen, althans in theorie, anders zouden doen. In dit geval was dat juist niet zo en Kaitlyn wilde een test doen. "Het lijkt misschien onzin, - vervolgde de serveerster - maar dat kleine gebaar was belangrijk voor me, het hielp me waardoor ik sneller kon afruimen”.

Van de klanten van een restaurant of een bar wordt natuurlijk niet verwacht dat ze dat altijd doen, ze betalen immers ook voor dit soort diensten, maar we weten zeker dat Kaitlyn vooral alles openbaar heeft gemaakt om te benadrukken hoe vaak de veroordelingen van mensen en met name van jongeren verkeerd en nadelig zijn. “Ik vond het heel ironisch omdat volwassenen altijd om respect vragen, maar ook zij kunnen fouten maken" - op deze manier zorgde de auteur van de video ervoor dat veel gebruikers deze overweging delen.

Wie weet of iemand na het zien van deze foto's zal proberen anderen minder te beoordelen, in welke situatie dan ook.

Advertisement