Ze wint 115 miljoen pond in de loterij en geeft meer dan de helft weg: "Ik kan niet stoppen om anderen te helpen"

Janine image
door Janine

30 April 2022

Ze wint 115 miljoen pond in de loterij en geeft meer dan de helft weg: "Ik kan niet stoppen om anderen te helpen"
Advertisement

Wat heeft het voor zin om miljonair te zijn en mensen in nood niet te helpen? Helaas denkt niet iedereen zo, maar Frances Connolly en haar man Patrick leven precies hiervoor sinds ze in het nu verre 2019 de nationale loterij hebben gewonnen. Vooral Frances kan niet stoppen met het doen van liefdadigheid: haar daden van solidariteit en vriendelijkheid brachten haar ertoe minstens de helft van de initiële jackpot, die maar liefst 115 miljoen pond bedroeg, uit te geven. Een duizelingwekkend bedrag dat in feite het leven van veel mensen zou kunnen veranderen en niet slechts één gezin. Daarom maakt Frances altijd van de gelegenheid gebruik om haar geld te doneren aan mensen die het minder goed hebben dan zij.

via The Times

Advertisement

Frances Connolly is 55 jaar, woont in Hartlepool in County Durham in het noordoosten van Engeland en is de gelukkige ontvanger van een cheque van 115 miljoen pond. Zij en haar man wonnen in 2019 namelijk, op nieuwjaarsdag, de staatsloterij. Sindsdien hebben Frances en Patrick veel liefdadigheid gedaan, maar alleen al in 2022 schonk de vrouw ongeveer 11 miljoen pond aan goede doelen. Kortom, Frances liet zich zo meeslepen dat ze in een paar maanden tijd aan een goed doel schonk van wat ze in 10 jaar had moeten uitgeven.

Frances is een voormalig lerares en maatschappelijk werkster die, na haar overwinning als miljonair, verslaafd raakte aan het helpen van anderen. Is dit mogelijk? Blijkbaar wel, want de gevoelens die ze ervan krijgt zijn zo mooi en voldoening gevend dat het lijkt alsof ze niet meer zonder kan.

Advertisement

Frances & Patrick Connolly

Pubblicato da Belfast 89FM su Venerdì 4 gennaio 2019

"Ik kan het leven van mensen elke dag veranderen als ik dat wil", merkte Frances op, "Andere mensen helpen en hen een goed gevoel geven. Anderen iets kunnen geven, of het nu tijd of geld is, is echt belangrijk om te doen, het zal je veel enthousiasme geven. Het creëert verslaving. Nu ben ik eraan verslaafd”, concludeerde de vrouw, zeer geliefd door iedereen voor haar humanitaire acties.

Frances kan het kwaad in de wereld niet aanzien en, wetende dat ze veel geld heeft dat een verschil kan maken voor iemand, heeft ze besloten zich met hart en ziel aan deze activiteit te wijden. Haar man legde een jaarlijks budget voor liefdadigheid apart, maar Frances lijkt het niet te kunnen respecteren: "Hij gaf me een jaarlijks budget voor goede doelen. We hebben er dit jaar een gemaakt, ik accepteerde. Ik heb al het geld al uitgegeven. We hadden er tot 2032 mee moeten doen!".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Uiteraard schonk het echtpaar in eerste instantie verschillende geldbedragen aan hun dochters, kleinkinderen en neven en nichten, zonder de familie te vergeten. Maar beiden zeiden dat ze niet doorgingen met het geven van grote hoeveelheden geld aan hun dochters: "We besloten al heel vroeg dat onze dochters geen tientallen miljoenen ponden zouden krijgen. Ze kregen meer dan wie dan ook, ze hebben genoeg om een ​​huis te kopen en comfortabel te leven, maar ze zullen moeten werken voor wat ze willen. Ze zullen meer krijgen als we er niet meer zijn. De rest doneren we aan een goed doel.” De Connolly’s zijn hoe dan ook erg trots op hun dochters, die op hun beurt hebben kunnen doneren aan minderbedeelden.

Frances prijst zichzelf gelukkig dat ze al dat geld heeft gewonnen, want volgens haar is het geld dat "ons bevrijdt" om echt uiting te geven aan de persoon die we zouden willen zijn. Ze heeft altijd een groot hart gehad en nu ze de kans krijgt om te helpen, houdt niets haar nog tegen.

Advertisement