x
Hij wordt 100 jaar en verslaat alle…
Verslagen door de aanstaande echtscheiding barst een vrouw in tranen uit: haar paard

Hij wordt 100 jaar en verslaat alle records met zijn 84-jarige carrière in hetzelfde bedrijf (+ VIDEO)

02 Mei 2022 • Door Janine
1.623
Advertisement

Iedereen probeert er in het leven alles aan te doen om het beroep uit te oefenen dat ze willen. Wat het ook is, wanneer je het werk van je dromen doet of in ieder geval iets waarvoor je je het meest geschikt voelt, neemt de vermoeidheid af en gaan de dagen in sereniteit voorbij. Iets soortgelijks gebeurde met de buitengewone man waarover we je willen vertellen.

Walter Orthmann, bekend bij het grote publiek omdat hij een wereldrecord heeft gevestigd, is het levende voorbeeld van hoe werk iets buitengewoon aangenaams kan zijn in het leven van een mens. Laten we hem beter leren kennen.


WALTER ORTHMANN: UM HOMEM ÚNICO O título mundial de Mais Longa Carreira em uma Mesma Empresa do Guinness World Record,...

Pubblicato da RenauxView su Venerdì 4 maggio 2018

Op 19 april 2022 bereikte Walter Orthmann een zeer belangrijke mijlpaal: hij vierde zijn 100ste verjaardag. Op die bijzondere dag werd Walter omringd door de genegenheid van vrienden en familie, maar ook van zijn collega's. Je leest het goed, we hebben het over collega's. Hoe is het mogelijk dat deze man op zijn 100e nog werkt?

Het is deze bijzonderheid die hem in staat heeft gesteld een wereldrecord te vestigen: hij is de houder van deze titel omdat hij de langst dienende werknemer is binnen hetzelfde bedrijf. Precies. Walter Orthmann werd geboren in Brusque, een klein stadje in Santa Catarina, in Brazilië, en werd op 14-jarige leeftijd aangenomen door Industrias Renaux SA en is er nooit meer weggegaan.

In die tijd was het niet zo ongebruikelijk om al op zeer jonge leeftijd te gaan werken. Veel gezinnen waren niet welgesteld en hadden de medewerking van hun oudere kinderen nodig om vooruit te komen. Om deze reden betrad deze man, ondanks dat hij op school zat en uitstekende cijfers haalde, de werkwereld en die van de textielindustrie. "In 1938 moesten de kinderen werken om het gezin te onderhouden. Als oudste zoon vond mijn moeder op 14-jarige leeftijd een baan voor mij", zegt Walter in talloze interviews.

Walter Orthmann from Brazil now holds the record for longest career in the same company - 84 years!

Pubblicato da Guinness World Records su Mercoledì 27 aprile 2022

Omdat hij erg goed Duits sprak, werd Walter onmiddellijk aangenomen en begon hij de rol van verzend-assistent te vervullen. Maar zijn vaardigheden en wilskracht brachten hem ertoe om in korte tijd carrière te maken en niet lang daarna werd hij salesmanager.

Hij zei zelf: "Ik kreeg de kans om als verkoper te werken. Ik ging ikeen keer naar Sao Paulo en in minder dan een week vulde ik de productie met bestellingen die gelijk waren aan drie maanden werk." Een rooskleurige carrière die heeft bijgedragen aan het psychische en fysieke welzijn van deze man, waardoor hij de mijlpaal van 100 jaar heeft bereikt.

Advertisement
Walter Orthmann - 80 Anos de RenauxView

Amanhã, Walter Orthmann completa 80 anos de RenauxView e bate o recorde mundial de funcionário com maior tempo de trabalho na mesma empresa! O sorriso dele diz tudo, né? 💙

Pubblicato da RenauxView su Martedì 16 gennaio 2018

In 2022 werd niet alleen dit gevierd, maar ook die van 84 jaar carrière binnen hetzelfde bedrijf. Hij veranderde nooit van baan, hij bleef hen altijd trouw, hij maakte carrière en was een gelukkig man voor alles wat het lot voor hem in petto had. "Als je een baan hebt die je leuk vindt" - zei Walter - merk je het verstrijken van de tijd niet. Ik leef zo: ik denk aan vandaag, nooit aan morgen. Wat ik elke dag doe, is opstaan, trainen en naar mijn werk gaan. Nadenken over het verleden of teveel plannen voor de toekomst helpt niet, wat er echt toe doet is het hier en nu."

En blijkbaar is dit het geheim om net als hij helder, vitaal en actief te blijven, ondanks het feit dat er sinds zijn geboorte nogal wat lentes zijn verstreken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij ook een onverwacht record wist te vestigen, zoals hij zelf bekende. Desondanks was het voor Walter een grote eer en een heerlijk gevoel om het in ontvangst te nemen.

We hopen dat de energie die op deze foto's van zijn gezicht af te lezen is, hem nog lang zal vergezellen. Ondertussen kijken we vol bewondering naar hem en zullen we proberen deze tips te koesteren om ons dagelijks leven wat serener te leven.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt