"Ik vroeg het meisje met wie ik ging eten om de rekening te delen, maar ze was beledigd en wil me niet meer zien."

Janine

11 Mei 2022

Advertisement

Als je terugkijkt op je ervaringen, herinner je je dan een bepaalde eerste afspraak? Misschien omdat er iets onverwachts gebeurde, of omdat het helemaal niet gebeurde, of omdat je verwachtte voor de liefde van je leven te staan ​​en dat niet gebeurde. Kortom, er zijn veel situaties en eerste dates, maar hoeveel gingen er echt goed?

We weten het niet, maar we zijn er zeker van dat de eerste date met een onlangs ontmoet meisje voor de hoofdpersoon van dit verhaal niet een van de beste was. Waarom niet? Simpel: aan het eind van de avond vroeg hij om de rekening te delen in plaats van het hele diner aan te bieden. Laten we eens kijken hoe het is gegaan.

via The Sun

Advertisement

Piqsels - Not the actual photo

Moet bij het eerste afspraakje de rekening verdeeld worden of is het de man die daar voor zorgt? Een prangende vraag, en als we bedenken hoe het met de hoofdpersoon van dit verhaal is gegaan, als het niet goed wordt geëvalueerd, duur kan komen te staan​​... in alle opzichten. Voor hem was dat namelijk zo. Toen hij met een meisje dat hij in de chat had ontmoet ging uit eten, leek het hem het beste om, toen de rekening kwam, meteen te zeggen dat ze alles zouden delen.

Direct na deze episode leek het nog goed te gaan. De twee jongeren zetten de avond voort en toen hij het meisje naar huis vergezelde, namen ze afscheid en gingen ieder zijn eigen weg. Jammer dat hij kort daarna een berichtje kreeg: "Ik heb me vanavond goed vermaakt, maar ik denk niet dat we elkaar nog terug zullen zien. Je gedroeg je niet bepaald als een heer door me te laten betalen voor het diner.”

De jongen probeerde het uit te leggen, door haar te vertellen dat als hij elke keer zou betalen als hij voor het eerst met een meisje uitging, zijn salaris niet genoeg zou zijn. Hij voegde er ook aan toe dat hij niet van plan was een diner aan te bieden en geld te investeren in iemand die hij waarschijnlijk nooit meer zou zien en horen. Niet bepaald een vriendelijk antwoord misschien, maar zijn oprechtheid moet in ieder geval worden gewaardeerd.

Wikimedia/Benreis - Not the actual photo

Onnodig te zeggen hoe de gebruikers die het bericht lazen, zich lieten gaan in de opmerkingen. Iedereen gaf commentaar op basis van hun ervaring en gevoeligheid en velen wezen erop hoezeer dit nu achterhaald was gezien de tijd. De man die een vrouw een etentje moet aanbieden, is een cliché dat helemaal terzijde moet worden geschoven. Degenen die dat willen, zijn vrij om dat te doen, anders kan er geen kritiek op hen gegeven worden, zeker niet als we kijken naar de felbegeerde gendergelijkheid.

Feit is dat deze jongen, ondanks dat hij aardig was en heeft bijgedragen aan het welzijn van het meisje, de mogelijkheid om haar weer zien in rook zag opgaan. Misschien was het niet zijn zielsverwant, zoals sommige gebruikers opmerkten, de waarheid is dat dergelijke situaties altijd erg moeilijk zijn.

Hoe zou jij je hebben gedragen?

Als je al een soortgelijke ervaring hebt gehad en je wilt wat advies geven, weet dan dat het welkom is… door zowel mannen als vrouwen. Want tenslotte, wie zegt dat het altijd de man moet zijn om het diner te betalen? Het omgekeerde is ook mogelijk.

Advertisement