Het lukt haar niet om zwanger te worden, maar iedereen legt druk op haar: als reactie rekent ze $1 aan degenen die haar vragen wanneer ze een kind zal krijgen

Janine

14 Mei 2022

Het lukt haar niet om zwanger te worden, maar iedereen legt druk op haar: als reactie rekent ze $1 aan degenen die haar vragen wanneer ze een kind zal krijgen
Advertisement

Hoewel het steeds "modieuzer” is om van de daken te schreeuwen dat je geen kinderen wilt, zijn er ook stellen die een kind willen, maar die helaas niet in staat zijn om zwanger te worden. De redenen kunnen verschillend zijn, maar de frustratie van deze aspirant-ouders is altijd hetzelfde. Een vrouw vertelde haar verhaal op Reddit en beschreef hoe haar familie haar nog gefrustreerder en angstiger maakte over het feit dat ze nog geen baby heeft. De vrouw en haar man zijn er nog niet in geslaagd zwanger te worden, maar dat betekent niet dat ze allebei een kinderwens hebben. Is het zo belangrijk om hen eraan te herinneren dat ze te laat zijn of dat ze er nog niet in zijn geslaagd?

via Reddit

Advertisement
Karolina Grabowska (not the actual photo) 

Karolina Grabowska (not the actual photo) 

De vrouw schreef dat ze 6 jaar getrouwd is met haar man en dat ze allebei graag een kind wilden, maar dat deze wens simpelweg nog niet is uitgekomen. Haar familie en ook hun vrienden laten echter nooit de kans voorbijgaan om hen aan dit gevoelige onderwerp te herinneren, wat alleen maar meer stress en spanning creëert. Het was niet genoeg om al deze mensen te vertellen dat ze het gevoelige onderwerp moesten vermijden, omdat iedereen de vrouw bleef vragen wanneer ze zwanger zou worden. Zo vertelde de gebruiker die zichzelf "thasyojar2013" noemt op Reddit over haar briljante idee om iedereen te laten stoppen haar eraan te herinneren dat ze niet zwanger kan worden. Heel eenvoudig: elke keer als iemand haar vroeg naar haar zwangerschap of iets dergelijks, pakte ze een glazen potje en vroeg ze om 1 dollar. Na 4 maanden stopten vrienden en familie bijna allemaal met haar dit soort vragen te stellen.

Voor de grap noemde de vrouw de glazen pot de “zwangerschapspot”, waarin ze elke dollar bewaarde voor elke keer dat dit onderwerp in haar aanwezigheid werd behandeld.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Op een avond liep de kwestie echter uit de hand, tijdens een familiediner bij haar thuis. Bij die gelegenheid was haar broer teruggekeerd van een zakenreis van een maand en op een gegeven moment vroeg hij wanneer zijn zus en haar man aan kinderen zouden gaan denken. "Mijn man stopte met eten, ik stond op van mijn stoel en liep naar mijn broer, met mijn potje in de hand, en vroeg hem er een ​​dollar in te doen voor de vraag die hij me zojuist had gesteld", legde de gebruiker uit, “hij staarde me aan en lachte toen nerveus en vroeg me of ik serieus was." De man van de vrouw zei nee, hij hoefde zijn zus geen $1 te betalen, maar hij herinnerde haar broer er toch aan dat hij die vraag niet had mogen stellen. De broer pakte toch zijn portemonnee en stopte $1 in de pot. Vanaf dat moment was de schaamte compleet, totdat de moeder van de gebruiker in kwestie haar privé verweet in de keuken:

"Mijn moeder sleepte me de keuken in om me te vertellen dat ik mijn broer in verlegenheid had gebracht in het bijzijn van zijn vrouw en zijn gezin en zei dat ik me niet zo kinderachtig moest gedragen door met een pot rond te lopen en anderen te vragen er geld in te doen, ik zei dat ze me die vragen niet meer moesten stellen. Ze ging verder met te zeggen dat ze zich gewoon zorgen om ons maken aangezien we in de dertig zijn en we niet veel tijd hebben om tenminste één gezonde baby te krijgen. Ik werd boos en we kregen ruzie".

Daarna vertrok het paar en sinds dat etentje praat ze niet meer met haar familie, die haar beschuldigde van kinderachtig gedrag. Wat vind jij? Wie heeft er gelijk in dit verhaal?

Advertisement