"Ik wil je zoon niet op onze bruiloft": bruid vraagt ​​haar vriend om zijn kind niet mee te nemen

Janine image
door Janine

05 Mei 2022

"Ik wil je zoon niet op onze bruiloft": bruid vraagt ​​haar vriend om zijn kind niet mee te nemen
Advertisement

Veel paren, vooral de laatste tijd, proberen, wanneer ze hun bruiloft organiseren,  kinderen uit te sluiten van de gasten. Misschien om een kwestie van orde, of misschien om de gasten te beperken zonder een enorm budget beschikbaar te hebben, wat de reden ook is, als het bruidspaar voor deze oplossing kiest, is het niet mogelijk om ze tegen te spreken. Dit verandert en kan niet 100% geldig zijn als het voor de toekomstige echtgenoten om een tweede huwelijk gaat of een eerdere en belangrijke relatie heeft gehad. Dit houdt in feite in dat een van de twee mogelijk al kinderen heeft.

Wat doe je in dit geval? Als de kleintjes niet naar de ceremonie en huwelijksreceptie mogen, wat kunnen we dan met de kinderen doen? Men zou zeggen: "Geen probleem, voor hen wordt een uitzondering gemaakt". Jammer dat het voor de hoofdpersoon van dit verhaal niet zo was. Laten we samen kijken waarom niet.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

In een bericht op Reddit vroeg deze vrouw mensen om advies over het verzoek aan haar toekomstige echtgenoot voor hun trouwdag. "Mijn vriend en ik gaan over ongeveer een jaar trouwen. - schrijft de auteur - We zijn het altijd eens geweest over elk organisatorisch aspect, maar het probleem ligt altijd op de loer. Toen ik hem vertelde dat ik geen kinderen wilde tijdens de ceremonie en bij de receptie, er is iets veranderd. Ik heb hem uitgelegd dat ik ze die dag niet wil horen schreeuwen, huilen of zien heen en weer rennen en ik wil dat alles perfect is, maar ik had niet aan zijn zoon gedacht”.

Een legitiem verzoek, zo je wilt. Een vrouw die zich voorbereidt op het leven van een van de belangrijkste dagen van haar leven, heeft het recht om voorkeuren en verzoeken door te geven, jammer dat de toekomstige echtgenoot, zoals ze zelf schrijft, al een 11-jarige zoon had. Dat klopt, en hij zou op zo’n speciaal moment nooit zijn zoon uitsluiten.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Hij vertelde me dat hij nooit zonder zijn zoon en nichtje van 4 zou kunnen - vervolgde de vrouw - Maar ik drong aan. Ik zou graag een elegante ceremonie willen, geen barbecue. En dan weet ik zeker, zoals ik hem vertelde, dat zijn zoon alles zal doen om zijn aandacht te krijgen, hem afleidend van mij. Hij stelde me gerust door me te vertellen dat hij altijd zal proberen om mij voorrang te geven, maar het is een belofte die hij niet zal kunnen houden. Ik ken hem en vooral zijn zoon".

Het spreekt voor zich dat de meeste gebruikers die op het bericht reageerden letterlijk uithaalden naar de toekomstige bruid. Een dergelijk verzoek van haar kant was gewoon onacceptabel.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Je hebt het niet over de kinderen van vrienden en kennissen, je hebt het over zijn zoon. Hoe kun je hem vragen hem buiten te sluiten?" - en nogmaals - "Ik hoop dat je vriend nog eens goed nadenkt. Ik betreur de gedachte alleen al dat dat kind een stiefmoeder zal hebben die hem bij zijn vader weghaalt." - en een andere gebruiker voegde eraan toe - "Toen mijn vader hertrouwde, waren mijn zus en ik niet uitgenodigd en ik kan je verzekeren dat het heel erg pijn doet".

Kortom, het gedrag en het verzoek van de bruid zijn totaal niet acceptabel. Als we er even over nadenken, als je een relatie begint met een man die al kinderen heeft, kun je eigenlijk niet verwachten dat ze aan de kant worden gezet. Een kind heeft een vader of een moeder nodig, zeker als de ouders gescheiden zijn. Reden waarom je misschien twee keer moet nadenken voordat je je "bedreigd" voelt en ze in een hoek probeert te zetten.

Advertisement