Rijke klanten vallen de serveerster lastig, de eigenaar van het restaurant schrijft hen: “Kom niet terug naar mijn restaurant"

Janine

10 Mei 2022

Rijke klanten vallen de serveerster lastig, de eigenaar van het restaurant schrijft hen: “Kom niet terug naar mijn restaurant"
Advertisement

Werken is niet altijd gemakkelijk. Vaak zijn we genoodzaakt banen te accepteren die we niet echt leuk vinden, omdat we misschien worden gedreven door de noodzaak om aan het einde van de maand een salaris te hebben, en dit zorgt ervoor dat de werknemer al niet gemotiveerd is. Als we er dan aan toevoegen dat er misverstanden of problemen met met name de werkgever kunnen ontstaan, wordt alles nog ingewikkelder.

Gelukkig zijn er echter veel mensen op de wereld en allemaal verschillend van elkaar. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven en, als het goed gaat, ontmoet je werkgevers die het werk van hun medewerkers weten te waarderen en erkennen. Zeker als ze bij onaangename episodes een stapje terug weten te doen en de kant van de werknemer kiezen, ook al is dat misschien in zijn nadeel. Precies wat er gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen, waar een chef-kok zijn beste klanten opgaf om een ​​serveerster in zijn restaurant te helpen. Laten we eens kijken.

via Instagram/ leeskeet13

Advertisement

Lee Skeet is een jonge chef-kok die werkt bij Cora, een restaurant in Cardiff in het Verenigd Koninkrijk. Een paar dagen geleden plaatste Lee op Twitter de tekst van een e-mail die hij had geschreven en naar een van zijn beste klanten had gestuurd. Waarom voelde hij de behoefte om dat te doen? Gewoon om hem en zijn gezelschap te vragen nooit meer een voet in zijn restaurant te zetten.

Je leest het goed en de reden was het respectloze gedrag van alle gasten tegenover Lily, een jonge 22-jarige serveerster. In de e-mail lezen we deze woorden: "Bedankt voor het kiezen van mijn restaurant en voor het uitgeven van het hoogste bedrag ooit geregistreerd. Het spijt me echter te moeten vaststellen dat u en uw vrienden zich de hele avond zeer ongepast hebben gedragen tegenover Lily, mijn medewerkster - schrijft de chef - ik weet dat jullie haar zowel verbaal als fysiek niet hebben gerespecteerd".

Een omschrijving die duidelijk maakt in wat voor een nare situatie dit jonge meisje verkeerde toen ze haar werk deed. Geen enkele werknemer of werkneemster mag ooit worden gekleineerd, beledigd, belasterd of wat dan ook op de werkplek. Elk persoon verdient respect en rijk zijn geeft niet het recht om anderen lastig te vallen en hen als dingen te behandelen. Dit is hoogstwaarschijnlijk wat Lee ertoe bracht die woorden te schrijven.

Advertisement

Date night! Slutty shirt alert 😜

Pubblicato da Lee Skeet su Domenica 26 settembre 2021

Na het eerste deel waarin de chef-kok verslag doet van de avond, gaat de e-mail als volgt verder: "Ik heb meer dan een uur gepraat met Lily die wanhopig huilde om wat ze had doorstaan. Daarom vraag ik jullie om nooit meer terug te keren naar mijn restaurant. - schreef Lee - Ik weet dat ik veel geld zal verliezen, maar mijn werkneemster en haar waardigheid zijn veel meer waard dan een hoge rekening. Ik geef je ook wat advies: overweeg de mensen om je heen".

Met deze paar regels heeft een werkgever "recht gedaan". Hij stond aan de juiste kant en gaf een jong meisje de arbeidswaardigheid terug die haar was afgenomen. Maar zijn gebaar eindigde niet met de e-mail. In feite had Lee aanvankelijk overwogen om het geld van de rekening terug te geven aan de klant, maar toen bedacht hij iets beters. Hij gaf de jonge serveerster het bedrag van £1.000 om zijn excuses aan te bieden voor het gedrag.

Flickr/ Marco Verch Professional Photographer

Flickr/ Marco Verch Professional Photographer

Een actie die hartverwarmend is, vooral omdat het gebeurt op een historisch moment waarin veel jongeren hun baan opzeggen omdat ze niet goed worden behandeld. Het is geruststellend om te lezen over een persoon die in plaats daarvan een groot deel van het inkomen opgeeft om zijn werknemer te compenseren.

Als iedereen zich zou gedragen zoals Lee, zowel op de werkvloer als bij andere gelegenheden, zou de wereld echt een betere en leefbare plek zijn voor iedereen.

Advertisement