"Ik ben zwanger en mijn man helpt me niet met koken of schoonmaken omdat het mijn werk is en niet het zijne" - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik ben zwanger en mijn man helpt me…
Ze gaan uit eten met hun kleinkinderen, zien een 90-jarige alleen en nodigen hem uit om met hen te eten Stel laat alles achter en besluit voor altijd op een cruiseschip te wonen:

"Ik ben zwanger en mijn man helpt me niet met koken of schoonmaken omdat het mijn werk is en niet het zijne"

18 Mei 2022 • Door Janine
2.742
Advertisement

Omgaan met zwangerschap is niet altijd gemakkelijk. Soms ontstaan ​​er kleine of grote problemen die je, ondanks de wilskracht van een moeder, tot absolute rust dwingen. Wat de reden ook is, het kan voorkomen dat het gedurende de 9 maanden voor de vrouw raadzaam is om zelfs in bed te blijven of in ieder geval inspanningen te vermijden. En dat vraagt om de tussenkomst van anderen, bijvoorbeeld je partner. De persoon die meer dan wie ook de noodzaak van zijn vrouw zou moeten begrijpen en probeert te doen wat hij kan om te helpen en behulpzaam te zijn.

Helaas is dat bij dit verhaal niet het geval. Hier hebben we als hoofdrolspeelster een jonge vrouw die bij haar tweede zwangerschap nota nam van de totale afwezigheid van haar man in praktische zaken. We vertellen je wat er gebeurde.

via: Mumsnet

De post waarin een moeder vertelt over de negatieve ervaring die ze heeft met haar man verscheen enige tijd geleden op Mumsnet. De vrouw in kwestie vertelt gebruikers dat ze in de 15e week van haar tweede zwangerschap is.

Uit een medisch onderzoek bleek de noodzaak om geen inspanningen te doen en vooral weg te blijven uit de keuken. Specifieke geuren en smaken kunnen namelijk voor ongemak zorgen en de dagen minder aangenaam maken met een baby in de buik. Allemaal heel normaal als we bedenken dat het niet de eerste of de laatste moeder zal zijn die te maken krijgt met misselijkheid en verschillende aandoeningen veroorzaakt door de zwangerschap.

Wanneer doet het probleem zich voor en waarom? Het komt allemaal voort uit wat talloze gebruikers de "vreselijke luiheid" van haar man hebben genoemd. De persoon die het het beste zou moeten begrijpen en helpen, blijkt in dit geval een bron van zorg en helaas volkomen nutteloos in het dagelijkse gezinsleven.

"Ik ben moe. - schrijft de vrouw in de eerste regels van haar bericht - Toen mijn eerste baby werd geboren, zorgde ik altijd voor alles. Nu kan ik het niet doen. Ik heb een zwangerschapsstoornis, dus ik kan te sterke geuren niet verdragen, vooral als ik kook en dus kan ik niet voor de maaltijden zorgen, het is jammer dat mijn man op 36-jarige leeftijd niets anders kan koken dan kant-en-klaar gerechten”.

Uit wat de auteur van de post zegt, lijkt het erop dat ze een keer een week ziek was geweest en zowel haar man als haar zoon alleen voorverpakt voedsel aten en niets vers zoals groenten en fruit. Een onhoudbare situatie, vooral als je kijkt naar de aanwezigheid in huis van een kind waarvoor het helemaal niet gezond is om alleen soortgelijke voedingsmiddelen te eten.

"Laten we het maar niet over schoonmaken hebben. - lucht de vrouw haar hart - Hij kan helemaal niets. Tijdens mijn eerste zwangerschap met een babybuik van 8 en een halve maand moest ik de badkuip schoonmaken. En nu ik in deze toestand ben, lukt het me niet eens om de staat van de woonkamer te beschrijven. Tussen boeken, spelletjes en meer is het een echte chaos. Ik verwacht niet dat hij elke dag zal schoonmaken, maar ik zou graag wat meer hulp hebben op moeilijke momenten zoals die waarin ik me bevind".

Advertisement

De man lijkt echter op een heel andere manier te denken en hij heeft zich niet alleen beperkt tot het niet doen van de klusjes, hij heeft het nodig geacht de dosis te verhogen door tegen zijn vrouw te zeggen, zoals zij zelf meldde: "je bent een huisvrouw dus jij moet voor het huis zorgen, niet ik, koken en schoonmaken is jouw werk, niet het mijne "- een zin die deze vrouw woedend maakte en haar ertoe aanzette stoom af te blazen op het web.

Wat vind je van het gedrag van deze echtgenoot?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt