Ze gaan uit eten met hun kleinkinderen, zien een 90-jarige alleen en nodigen hem uit om met hen te eten

Janine image
door Janine

18 Mei 2022

Ze gaan uit eten met hun kleinkinderen, zien een 90-jarige alleen en nodigen hem uit om met hen te eten
Advertisement

Ouder zijn brengt met zich mee dat je veel ervaring hebt, veel verschillende situaties hebt meegemaakt, het kunt vertellen en delen, maar wat als je alleen bent? Wat doe je dan? Je hebt dan niet veel mogelijkheden om te socializen en eenzaamheid zou de onbetwiste hoofdrolspeler kunnen worden. Zoals in het geval van de man waarover we je gaan vertellen.

Gelukkig heeft het leven, zelfs op 90-jarige leeftijd, enkele verrassingen in petto, door de juiste mensen op het pad van een man of vrouw die alleen is, te laten komen, zoals in dit geval. We vertellen je over een ontroerende episode van vrijgevigheid, vriendelijkheid en altruïsme, bovendien "dubbel". Laten we eens kijken.

via The epoch times

Advertisement

Ali en Chris waren een tijdje geleden uit eten met hun twee kleinkinderen in een restaurant in Yarrawonga, in Australië. Op een avond zoals zovele gebeurde er iets bijzonders. Terwijl ze aan hun tafel zaten en van plan waren te gaan eten, zagen ze op een gegeven moment een oude man alleen eten. Iedereen zal wel eens voor soortgelijke scènes hebben gestaan, maar misschien zouden maar weinigen hebben gedacht om zich als Ali en Chris te gedragen.

Er gebeurde iets in de hoofden van de twee en plotseling besloten ze die man uit te nodigen om bij hen te komen zitten en in gezelschap te eten. Dus stuurden ze hun 8-jarige kleindochter naar Phil, zo heet de oude man, en nodigden hem uit om naar hun tafel te komen. De 90-jarige aarzelde niet en verblijdde iedereen met de verhalen over zijn leven.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Helen, de zus van Ali, plaatste het verhaal vervolgens op de Facebook-groep The Kindness Pandemic, waardoor zoveel mogelijk gebruikers erbij betrokken waren en een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid bekend werd, maar dat in de wereld van vandaag niet vanzelfsprekend is. "Ik was ontroerd toen mijn zus me vertelde wat er was gebeurd. - schreef Helen - Het gebeurt niet vaak om getuige te zijn van dergelijke daden en het is mooi als ze plaatsvinden, omdat we ook wat vertrouwen in de wereld en in de mensheid terug kunnen krijgen. Mijn zus maakte een gebaar terwijl ze dacht: als het een van onze ouders was, zou ik het dan leuk vinden als iemand anders ze aan tafel uitnodigde in plaats van ze alleen te laten? Het antwoord was ja en dus deed ze dat.”

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Een juiste redenering die ieder van ons in vergelijkbare situaties misschien zou moeten maken. Toen Ali opstond om de rekening te betalen, kreeg ze op haar beurt een verrassing: iemand had dat al voor haar gedaan. Een tafel die getuige was geweest van het tafereel en het gebaar naar de oudere toe waardeerde, had besloten om hen allemaal een diner aan te bieden.

Vrijgevigheid genereert immers altijd meer vrijgevigheid en dat is iets prachtigs. Laten we een voorbeeld nemen en iets doen om de wereld waarin we leven te verbeteren.

Advertisement