Bij de sollicitatie vraagt ​​ze om informatie over het loon en ze antwoorden: "we zoeken mensen die meer willen dan geld" - BekijkDezeVideo.nl
x
Bij de sollicitatie vraagt ​​ze…
Na de vernedering op het vliegveld vraagt ​​deze moeder om meer begrip betreft borstvoeding

Bij de sollicitatie vraagt ​​ze om informatie over het loon en ze antwoorden: "we zoeken mensen die meer willen dan geld"

22 Mei 2022 • Door Janine
8.750
Advertisement

Waarom werken we? Deze vraag heb je jezelf minstens één keer in je leven gesteld en misschien heb je jezelf ook een antwoord gegeven. Naast het plezier om de ene baan boven de andere te doen, is de belangrijkste reden, nutteloos om het te ontkennen, het salaris dat aan het einde van de maand arriveert. Die bankoverschrijving waarmee we kunnen leven, rekeningen betalen, kleding kopen en, waarom niet, een gezin stichten. Maar hoewel het voor de werknemer erg belangrijk en een fundamentele stap lijkt te zijn bij de keuze van een beroep, denken de werkgevers, althans voor een deel, er niet helemaal hetzelfde over.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van, die net terug van alweer een sollicitatie heeft besloten om een ​​lange reflectie op sociale media te plaatsen over hoe bedrijven zich gedragen tijdens de fasen van sollicitaties. Laten we eens kijken.


Dit is Maysun Valles, een jonge vrouw die in een video op Tik Tok vertelt over haar ervaring en zich overgeeft aan een lange uitbarsting over bedrijven en diegenen die verantwoordelijk zijn voor de personeelsselectie.

"Ik begrijp het echt niet. Bedrijven en personeelsmanagers moeten zich realiseren dat de dingen anders zijn dan zij ze waarnemen. - zegt de vrouw - Ik solliciteerde naar een baan waarvan ik het loon niet kende, het werd niet vermeld in de advertentie, en de fout was van mij om te reageren zonder dit detail te kennen, maar ik ben niet verantwoordelijk voor hoe ze denken in het bedrijf".

Volgens haar verhaal had Maysun in die dagen deelgenomen aan een selectie van personeel voor een bedrijf. Het probleem ontstond toen haar aan het einde van het sollicitatiegesprek werd verteld hoeveel ze zou verdienen. "Het loon was laag, te laag - zegt onze hoofdrolspeelster - dus toen ze me vroegen wat ik van de baan vond, heb ik erop gewezen dat ik teleurgesteld was en dat ik onder die voorwaarden de baan nooit zou hebben aangenomen."

Wat hebben ze haar geantwoord? Dat het waar was, maar even waar was hun interesse om samen te werken met iemand die niet alleen geïnteresseerd was in het verachtelijke geld, maar ook in iets meer. En het is precies hier dat Maysun "haar geduld heeft verloren" en haar hart heeft gelucht met gebruikers.

"Ik weet niet in welke wereld deze mensen leven, maar ze lijken echt niet te weten hoe het werkt. - verklaart het meisje - Hoe dan ook, ik leef in de echte wereld en om voor wat dan ook te betalen, heb ik geld nodig, geen glorie. Niemand kiest ervoor om geld nodig te hebben, maar zo is het en we moeten ermee om zien te gaan. Wij arbeiders zijn zeker niet de slechteriken van het verhaal, alleen maar omdat we vragen om betaald te worden voor ons werk, nee, zo gaat dat niet."

Advertisement

Natuurlijk denkt niemand van ons dat geld de enige motivatie is om een ​​baan aan te nemen. Er is interesse, verlangen om iets te doen, plezier om het in de praktijk te brengen, maar we krijgen ook rekeningen en iemand moet ze betalen. Daarom hebben we geld nodig om de situatie het hoofd te bieden.

Veel gebruikers onder de meer dan 2 miljoen die de video hebben bekeken, waren het erover eens dat veel bedrijven zich de situaties niet realiseren, of beter gezegd, het komt hen goed uit om dat niet te doen. Bovenal stonden ze aan de kant van Maysun door te argumenteren dat huur, hypotheken, boodschappen en alles wat nodig is in iemands leven niet met zomaar een stukje papier wordt gekocht, maar dat er geld nodig is, dat verachtelijke middel dat iedereen in staat stelt door te gaan.

We hopen met heel ons hart dat het verhaal van Maysun een voorbeeld kan zijn voor degenen die in de loop van de tijd sollicitatiegesprekken zullen organiseren en van koers willen veranderen door iets concreters en rechtvaardigers, gewoon iets goeds te bieden. De werknemers vragen hier immers om, meer niet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt