Deze 102-jarige lerares heeft haar droom vervuld om voor een dag terug naar de klas te keren - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze 102-jarige lerares heeft haar droom…
Moeder van 22 kinderen onthult haar

Deze 102-jarige lerares heeft haar droom vervuld om voor een dag terug naar de klas te keren

28 Mei 2022 • Door Janine
1.057
Advertisement

Lesgeven, dingen overbrengen en kinderen en jongeren onderwijzen is altijd een van de mooiste beroepen geweest die in het leven kunnen worden uitgeoefend. Degenen die ervoor kiezen om dit pad te volgen, kiezen ervoor om hun werkende leven beschikbaar te stellen om bij te dragen aan zowel de sociale als culturele groei van mensen. Een geweldig iets, als we er goed over nadenken. Een docent, vooral van kleuterscholen en lagere scholen, heeft veel kinderen die volkomen puur en onschuldig zijn en nog alles te leren hebben. De leerkrachten doen uiteraard samen met hun ouders belangrijk werk: ze leggen de basis zodat ieder kind zijn eigen persoonlijkheid kan vormen en leven kan geven aan de man of vrouw van morgen.

Juist om deze reden nemen veel leraren hun vak bijzonder ter harte en zouden ze er alles aan doen om steeds langer in de klas te blijven en begrippen, cultuur, en levensregels door te geven aan de kinderen. De vrouw over wie we je gaan vertellen, is zich daar terdege van bewust. Laten we haar leren kennen.

via: Ansa

UN SOGNO PER UN GIORNO "Spinta su una sedia a rotelle offerta dal tempo, Nonna Michela varca la soglia di un’aula...

Pubblicato da Nonni Felici 4.0 su Martedì 12 aprile 2022

Dit is Michela Ponte, een 102-jarige vrouw die, op haar eerbiedwaardige leeftijd, erin slaagde weer in de klas te zijn met 17 jonge studenten. Geloof je het niet? Dan heb je het helemaal mis, want het is echt gebeurd op een Siciliaanse school.

Onze hoofdrolspeelster, bij iedereen bekend als Lina, is terug in de klas dankzij een project van de directeur van de structuur waar ze te gast is. Het doel van het initiatief is om de grootste droom van iedereen die in het instituut verblijft te realiseren en die van Lina, als voormalig docent literatuur, was om weer achter het bureau te kunnen zitten en een paar uur in het gezelschap van haar tijdelijke leerlingen door te brengen.

En zo gebeurde, en wat nog meer verbaast is dat ze op 102-jarige leeftijd haar droom waarmaakte. Een dubbele mijlpaal dat van de vrouw een gelukkig en tevreden mens heeft gemaakt. Zittend in de klas deed de vrouw het appèl en de leerlingen stonden om de beurt op om hun aanwezigheid in de klas te bevestigen. Een ontroerend moment dat alle aanwezigen in vervoering bracht.

Lina's passie was nooit gedoofd, maar bleef zo ​​levendig en aanwezig dat het ook op haar dochter werd overgedragen. De vrouw trad in feite in de voetsporen van haar moeder en doceerde literatuur op een lyceum.

Advertisement

De school waar het evenement plaatsvond en haar leden hebben veel aandacht voor initiatieven van maatschappelijk belang zoals deze en daarom deden ze hun uiterste best om ervoor te zorgen dat alles perfect was en de droom van Michela Ponte weerspiegelde.

Kijkend naar de foto's en de vreugde die haar ogen laten zien, kun je met zekerheid zeggen dat de dag erg goed is verlopen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt