Ze vindt een metalen schijf in haar tas die een GPS-tracker blijkt te zijn: "Meiden wees voorzichtig" - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze vindt een metalen schijf in haar…
Haar vliezen breken terwijl ze met haar 5 kinderen in de auto zit: ze stopt en bevalt alleen op straat Deze man eet elke dag bij McDonald's en viert 50 jaar routine (+ VIDEO)

Ze vindt een metalen schijf in haar tas die een GPS-tracker blijkt te zijn: "Meiden wees voorzichtig"

26 Mei 2022 • Door Janine
5.507
Advertisement

We hebben allemaal elke dag te maken met technologie en technologische producten die inmiddels onderdeel zijn geworden van ons dagelijks leven, die onze gewoontes en gebruiken hebben veranderd. Denk maar aan internet en zijn oneindige potentieel. Heb je je echter ooit afgevraagd waarom je advertenties tegenkomt voor producten waar je maar één keer naar hebt gezocht of zelfs maar hebt genoemd? Zoals je misschien hebt begrepen, is de prijs die moet worden betaald voor alle technologische efficiëntie waarin we zijn ondergedompeld ongetwijfeld onze eigen privacy. Inmiddels is het mogelijk om de bewegingen en voorkeuren van iedereen te traceren, je hebt alleen een smartphone of in het algemeen toegang tot het netwerk nodig. Eén ding is zeker: alles onder controle houden is praktisch onmogelijk.

Het bewijs hiervan was TikTok-gebruikster "Molly", die een verontrustend verhaal onthulde waarin ze de protagonist was.


De gebruikster in kwestie plaatste een video met een verontrustende oproep, waarmee ze alle vrouwen wilde waarschuwen die zich in dezelfde situatie als zij zouden kunnen bevinden. Molly vond een vreemd metalen voorwerp in haar tas, een voorwerp dat ze in eerste instantie niet herkende en dat meteen haar argwaan wekte. Ter grootte van een munt, bleek het vreemde object een GPS-locator te zijn, die werd gebruikt om alle bewegingen van de vrouw te traceren. Molly had dat item natuurlijk nog nooit eerder gezien en was erg bezorgd, omdat het leek alsof een kwaadwillende dit apparaat met opzet in haar tas had gestopt terwijl ze aan het winkelen was.

Het hoofddoel van dit object, een Apple AirTag, is eigenlijk veel nobeler dan waarvoor het bij deze gelegenheid werd gebruikt: door verbinding te maken met smartphones en tablets, kunnen deze schijven de positie verzenden om het object te vinden dat mogelijk is gestolen of gewoon kwijt is geraakt. Maar zoals Molly in haar video aangaf, had iemand de schijf met opzet in haar tas gestopt om haar verplaatsingen te volgen.

De vrouw deed onmiddellijk afstand van de tracker, vernietigde hem en waarschuwde al die meisjes en vrouwen die zich onbewust in dezelfde situatie als zij zouden kunnen bevinden: "Meiden, als zoiets je al eens is overkomen, wees dan voorzichtig. Als je een van deze AirTags in je tas vindt, gooi hem dan weg."

Advertisement

TikTok-gebruikers reageerden solidair op wat er met Molly is gebeurd en iedereen nodigde de jonge vrouw uit om contact op te nemen met de politieagenten, aangezien het niet de eerste keer is dat dergelijke apparaten worden gebruikt voor duistere bijbedoelingen.

Daarom, hoewel technologie altijd aan onze zijde staat met de meest welwillende bedoelingen, moeten we altijd aandacht besteden aan wat kan voortvloeien uit het gebruik ervan. Kortom, ogen open!

Tags: VrouwenNuttigVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt