Dit model trotseert de klassieke schoonheidsregels en wordt een hoog aangeschreven professional

Janine image
door Janine

11 Juni 2022

Dit model trotseert de klassieke schoonheidsregels en wordt een hoog aangeschreven professional
Advertisement

In de loop der jaren zijn we eraan gewend geraakt om op tv, op internet en via alle andere kanalen modeshows te zien waar prachtige modellen op het ritme van muziek over de catwalks bewegen en de laatste trends presenteren. Juist omdat je gewend bent om er meerdere te zien, weten we ook hoezeer de jongeren die in deze sector werken, in ieder geval tot voor enige tijd geleden, aan zeer specifieke normen moeten voldoen. Deze normen hebben gelukkig plaatsgemaakt voor diversiteit en de persoon over wie we je willen vertellen is daar het bewijs van.

Zij, Quannah Chasinghorse, is een Indiaans model dat de laatste jaren de top van de modewereld heeft bereikt en het symbool werd van hoe deze sector aan verandering onderhevig is. We vertellen je wat meer over haar.

via CNN

Advertisement

De jonge vrouw, geboren in Arizona, is afkomstig uit twee verschillende etnische groepen: Oglala Lakota, zoals haar vader, en Hän Gwich'in, zoals haar moeder, een volk waaraan ze zich het meest verbonden voelt. Voordat ze de modewereld betrad, reisde Quannah veel met haar familie en vestigde zich vervolgens in Alaska. Hier leefden ze eenvoudig en volgens de traditie. Iedereen hield van vissen, jagen, fruit oogsten en in nauw contact zijn met de natuur.

Advertisement

Maar zij had een droom: werken als model. Gefascineerd door de wereld van modeshows en grote ontwerpers, vreesde het meisje dat niemand haar ooit in overweging zou nemen vanwege haar uiterlijk of, als ze er wel in zou slagen, dat ze haar zouden dwingen met haar afkomst te breken.

"Ik was niet van plan mijn haar te knippen of van kleur te veranderen of zelfs maar de tatoeages op mijn gezicht te verbergen, aangezien ze tot mijn identiteit als inheemse vrouw behoren. - vertelt de vrouw - Toen ik begon te werken, was ik bang dat al deze clausules me zouden beperken en goede kansen zou verliezen, maar zo was het niet, integendeel, het tegenovergestelde gebeurde”.

Het lot was haar dus gunstig en met behoud van de sterke band met haar essentie als Native American, slaagde ze er toch in om de sector te betreden en een van de meest gewaardeerde professionals te worden. De roem heeft haar ook in staat gesteld haar cultuur te verspreiden en gewaardeerd te maken en door te gaan met haar strijd voor de bescherming van het milieu, een realiteit waarin ze altijd actief is geweest.

Kortom, Quannah is een heel bijzonder stijlicoon en buiten de gebruikelijke maatstaven. Wie zei er dat schoonheid om als zodanig te worden beschouwd, noodzakelijkerwijs binnen precieze en onbetwistbare normen moet vallen? Niemand. Het zal om deze reden zijn dat dit model alles heeft overwonnen en haar doel heeft weten te bereiken zonder iets op te geven.

Advertisement