Een vader en zijn dochter nodigen een hongerige dakloze man uit om met hen aan tafel te eten

Janine

05 Juni 2022

Een vader en zijn dochter nodigen een hongerige dakloze man uit om met hen aan tafel te eten
Advertisement

We zijn zo niet gewend aan mensen die goede daden doen, dat als we er een zien, we niet anders kunnen dan het te prijzen en het nieuws met anderen te delen. In een wereld vol onverschilligheid, waarin we de neiging hebben anderen niet te vertrouwen, is het altijd goed om gebaren van belangeloze vriendelijkheid te zien. Een fotograaf genaamd Willy Chong was getuige van een prachtige scène met een vader, zijn dochter en een hongerige dakloze man. De man bood de dakloze man een warme maaltijd aan en nodigde hem uit die met hem en zijn dochter aan tafel te nuttigen. Het tafereel werd vereeuwigd op een zeer betekenisvolle foto.

via Facebook / Willy Chong

Advertisement

今天自己亲眼目睹感人一幕, 青衣的印度同胞是一名流浪汉, 站在这家肉骨茶门口看着看着,一直抚摸肚子 红衣服这位大哥看到了,就问是否肚子饿 流浪汉点头,华人大哥就邀请他一起坐下点了食物给这位流浪汉印度同胞。 #重点是小女孩没嫌弃这位老流浪汉,...

Pubblicato da Willy Chong su Sabato 18 maggio 2019

Op de foto eten een vader en zijn kleine meisje een typisch gerecht van varkensribbetjes, bouillon en kruiden, erg populair in Maleisië en Singapore, waar het vaak wordt gegeten met het gezin of tijdens een lunch met vrienden. De twee besloten die maaltijd te delen met een dakloze man die hongerig bij het restaurant rondhing. De man die besloot hem uit te nodigen, had de hongerige arme man over zijn buik zien wrijven en naar de klanten zien kijken die smakelijk aten, zonder dat hij het zich kon veroorloven iets te kopen. Geconfronteerd met een dergelijk tafereel, besloot de man de dakloze man uit te nodigen om met hem te eten. Ook het meisje accepteerde onmiddellijk de aanwezigheid van de onbekende en zei tegen haar vader dat hij ook een kopje thee voor hem moest bestellen.

Willy Chong, de auteur van de foto, was zo onder de indruk van het tafereel dat hij het op Facebook met de hele wereld wilde delen.

Pexels / Not the actual photo

Het duurde niet lang voordat de foto viraal ging en de positieve reacties van veel gebruikers inspireerde, vooral nadat Chong zelf benadrukte hoe ontroerd hij was om die scène te zien: "Er is compassie in deze wereld. Ik wil deze vader en dochter prijzen. Deze vader is echt een rolmodel. Dit is de juiste manier om een ​​kind op te voeden."

Zoals gezegd prezen veel andere mensen het gedrag van deze vader en zijn dochter: "Goed hart, goed karma", schreef een gebruiker, terwijl een andere opmerkte: "Hij voedt haar goed op”.

Als mensen altijd hun aangeboren vriendelijkheid zouden tonen, zou de wereld zeker een betere plek zijn. Als je de kans hebt om een ​​goede daad te doen, aarzel dan niet!

Advertisement