Thuisblijfmoeder die door haar man wordt beschuldigd van "de hele dag niets doen", deelt video's van haar huishoudelijke klusjes

Janine image
door Janine

09 Juni 2022

Thuisblijfmoeder die door haar man wordt beschuldigd van "de hele dag niets doen", deelt video's van haar huishoudelijke klusjes
Advertisement

Thuiswerken wordt over het algemeen gezien als een manier om meer tijd beschikbaar te hebben om aan andere dingen dan werk te kunnen besteden, maar deze overtuiging is absoluut niet het geval. Te vaak worden huisvrouwen namelijk beschuldigd dat ze niets doen, bijna alsof het zorgen voor het huis niet als een baan wordt erkend. Een moeder wilde zichzelf op zomaar een dag in de week filmen terwijl ze het huis schoonmaakte, zoals elke dag, om aan haar vriend te demonstreren die haar ervan beschuldigde "niets te doen" gedurende de dag.

via TikTok / sierra_not_ciara

Advertisement
TikTok / sierra_not_ciara

TikTok / sierra_not_ciara

Aan iedereen die nog steeds denkt dat het makkelijk is om een ​​thuisblijfmoeder te zijn, reageerde TikTok-gebruiker "sierra_not_ciara" met een video over haar vermoeiende routine van schoonmaken en huishoudelijk werk, om haar vriend er ook aan te herinneren dat wanneer een vrouw ervoor kiest om "niet te werken”, dit niet betekent dat je helemaal niet werkt. Hoevelen weten hoe vermoeiend het kan zijn om het huis op te ruimen, kleren te wassen, eten te bereiden en voor de kinderen te zorgen, elke dag van hun leven? Is thuisblijfmoeder zijn misschien geen fulltime baan?

Maaltijden en de kinderen wassen zijn al twee zeer veeleisende dingen voor een moeder die er alleen voor staat, terwijl haar man aan het werk is. Bovendien is er altijd de behoefte om het huis op te ruimen, af te stoffen en te stofzuigen.

Advertisement
TikTok / sierra_not_ciara

TikTok / sierra_not_ciara

De vrouwelijke hoofdrolspeler van deze video wilde een concreet antwoord geven aan haar vriend die haar ervan beschuldigde "de hele dag niets te doen terwijl hij aan het werk was om geld te verdienen". Sierra laat duidelijk zien dat ze geen minuut de tijd heeft om rustig te gaan zitten en te lunchen, aangezien ze haar zoontje in haar armen moet houden en meteen daarna duizend andere dingen te doen heeft. De dag van deze moeder begint met het bereiden van de lunch voor de kinderen en eindigt met het instoppen van de dekens van de kinderen: een leven dat duidelijk gewijd is aan het welzijn van de kinderen. De rest van de dag doet Sierra echter ook de afwas, de vloeren, opruimen en het eten klaarmaken, zonder ooit een moment van ontspanning beschikbaar te hebben.

TikTok / sierra_not_ciara

TikTok / sierra_not_ciara

De echtgenoot komt naar alle waarschijnlijkheid thuis na 8 uur werken en kan dan ontspannen omdat hij de hele dag op pad is geweest; zij daarentegen kan het zich niet veroorloven om te stoppen, want dat is zowel haar taak als huisvrouw als fulltime moeder. Gelukkig drong ze er zelf, in een andere video, bij de andere moeders en huisvrouwen op aan om een ​​echte pauze te nemen: er gebeurt niets als de vuile vaat de hele dag in de gootsteen blijft staan.

De vragen die Sierra aan iedereen wil stellen die haar rol en die van veel vrouwen nog steeds kleineren, zijn: waarom zou deze inzet niet erkend moeten worden als een baan? Waarom het werk van huisvrouw kleineren, alleen maar omdat ze geen salaris krijgen en hun werkomgeving thuis is?

Advertisement