Bruid verbiedt bruidsmeisje met litteken make-up te dragen, dus haakt bruidsmeisje af

door Skip

08 Juli 2022

Bruid verbiedt bruidsmeisje met litteken make-up te dragen, dus haakt bruidsmeisje af
Advertisement

Wanneer je de verantwoordelijkheid op je neemt mee te werken aan een bruiloft dan kan je erop rekenen dat je dingen moet doen waar je niet enthousiast over bent. Bruidsmeisjes moeten vaak verschrikkelijke dingen dragen en kunnen vrijgezellenfeestjes flink in de papieren lopen. Maar je gaat in ieder verzoek mee van het bruidspaar omdat je graag wilt dat hun dag perfect en speciaal is en omdat wat ze vragen best meevalt. In dit geval is er  echter sprake van een uitzondering. Een bruidsmeisje wendde zich tot de Reddit-gemeenschap omdat ze meningen van mensen wenste te krijgen die erbuiten stonden. Ze vroeg zich af of haar beste vriendin wel redelijk dan wel onredelijk was met haar verzoeken. 

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De dame begint haar verhaal:"Ik werk me al maanden uit de naad om mijn beste vriendin met het plannen van de bruiloft te helpen, ik heb zelfs even vrij genomen van mijn werk. Voor de duidelijkheid, ik wens niet de vriendschap te eindigen hierom, het is gewoon dat ik echt niet weet wat ik moet doen. Ik ben visagiste van beroep, ik maak me elke dag op en ik ben er ook goed in. Volgens mij (en zoals mijn vriendin dat ook zei) zie ik er veel aantrekkelijker uit met make-up. En, even eerlijk, heb ik geen zelfvertrouwen zonder."

Ze lichtte verder ook de reden toe waarom ze zich opmaakte zodat ze zich zekerder kon voel van zichzelf:"Ik heb namelijk ook een litteken op mijn gezicht dat ik dankzij de make-up kan verbergen. Ik ben erg onzeker daarover. Ik heb het erover omdat mijn vriendin in het verleden veel aanmerkingen had op mijn uiterlijk en over hoe ik me opmaakte voor mannen die ik leuk vond. Zinnen als 'je zou haar eens moeten zien zonder make-up' wanneer een vent liet doorschemeren mij te zien zitten of dat ze meldde hoe de 'make-up kon worden weggeveegd' wanneer een man mij mooi vond. Later heeft ze haar excuses ervoor aangeboden dat ze tussenbeide kwam. Volgens haar was dat omdat ze jaloers was dat ik meer aandacht kreeg van mannen dan zij. Maar het commentaar bleef, ook onlangs nog tijdens haar verloving. Ik denk zelf niet dat het klopt dat ik meer aandacht krijg aangezien zij op het punt staat te trouwen en ik nog single ben, maar in het verleden hebben mensen haar wel de 'lelijke vriendin genoemd' (ben ik het niet mee eens) dus ik snap die onzekerheid deels wel.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Vanochtend werd ik wakker met een berichtje van haar waarin ze me bedankte voor alle hulp in de afgelopen maanden en dat ze me iets belangrijks wilde vragen. Ze wil namelijk graag dat ik op haar bruiloft ben, compleet zonder make-up. Ze zei verder dat als ik mij op zou maken ik haar 'dan zou overschaduwen' (haar woorden niet de mijne) op haar eigen bruiloft en dat het oneerlijk zou zijn. Want zij wilde zich namelijk het mooiste voelen in de ruimte omdat zij de bruid is" gaat ze verder met haar verhaal. Ze zegt er ook nog bij haar verzoek totaal niet te waarderen.

"Ik zei haar dat ik het belachelijk vond, dat het een bruiloft is en dat iedereen zich opmaakt en als ik dat niet zou doen dan zou ik er niet mooi uitzien of goed gekleed zijn op de foto's. Ik heb ook nog aangeboden om de make-up zo aan te brengen dat het wat natuurlijker lijkt en het zo te doen dat haar make-up er meer uitspringt dan die van mij (ik doe haar make-up gratis). Ze weigerde en zei dat ik me asoluut niet mocht opmaken, dat het haar bruiloft is en dat een echte vriendin juist zou willen dat die dag perfect is. Ze beschuldigde me ervan dat ik de aandacht van haar zou wegkapen op haar speciale dag. Ze weigert water bij de wijn te doen ondanks dat ze geen antwoord kan geven op de vraag waarom anderen wel make-up mogen dragen en ik niet."

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Ik denk dat het niet eerlijk is. Ze weet dat ik me onzeker voel zonder make-up en dat het me niet zal bevallen hoe ik eruit zal zien op de foto's. Ze weet dat ik een litteken heb (niet heel groot) waar ik me niet lekker bij voel om dat te laten zien. Hoe dan ook, we hebben het er de hele dag over gehad en zij wil niet van gedachte veranderen. En als ik nou eens niet zou komen?" vroeg het bruidsmeisje.

Uit de reacties van de gebruikers blijkt er unaniem steun te zijn voor het bruidsmeisje en stelden ook velen dat de bruid geen echte vriendin is. "Deze persoon is geen vriendin van jou. Dit is wat ik de hele tijd dacht terwijl ik je verhaal las" schreef een gebruiker. "Echte vriendschap houdt in dat je elkaar steunt. Een echte vriendin zou jou niet kleineren ten overstaan van anderen. Ze had ook kunnen zeggen:'je bent hoe dan ook mooi, zonder of met make-up' maar zou je ook niet vragen om daar je lelijk staan te voelen op haar bruiloft en ze jouw ongemak kan gebruiken als basis voor haar geluksgevoel. Het is beter om met stijl van toneel te gaan en je terug te trekken."

Advertisement