Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot belachelijk heeft gemaakt vanwege zijn schoenen: hij dwingt hem sandalen te dragen (+ VIDEO) - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot…
Moeder kiest voor waterbevalling: in plaats van een simpel bad, besluit ze het in de oceaan te doen Thuisblijfmoeder die door haar man wordt beschuldigd van

Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot belachelijk heeft gemaakt vanwege zijn schoenen: hij dwingt hem sandalen te dragen (+ VIDEO)

10 Juni 2022 • Door Janine
16.458
Advertisement

Ouders zijn het eerste voorbeeld dat een kind voor zijn ogen heeft, dag in dag uit, vanaf het moment dat het ter wereld komt. Het is daarom essentieel dat zowel mama als papa met bewustzijn handelen, om het karakter van hun kinderen te ontwikkelen en ze verantwoordelijke volwassenen te maken. De vader-hoofdpersoon van dit verhaal ging misschien wat te ver, maar hij deed het om zijn zoon een levensles te leren waarvan we denken dat hij die niet snel zal vergeten. De jonge Jorge had een van zijn klasgenoten belachelijk gemaakt vanwege zijn schoenen; Jorge's vader besloot hem daarop te straffen voor zijn pesterijen, waardoor hij sandalen moest dragen die hij niet mooi vond. Daar hield de straf echter niet op.


Elke ouder weet welke opvoedingsmethode hij wil gebruiken om zijn kind te leren hoe hij in de wereld moet staan. Je kunt eindeloos discussiëren over wat goed of fout is, maar de waarheid is dat er geen handleiding is met de “gouden regels” om een ​​goede ouder te zijn. Deze vader ontdekte dat zijn tienerzoon een klasgenoot pestte vanwege een paar schoenen. Jorge, die pronkte met zijn favoriete originele Adidas, dacht dat hij een klasgenoot voor de gek kon houden alleen omdat hij geen merkschoenen had. De vader van de jongen besloot hem toen een ​​lesje te leren:

"Vandaag kom ik mijn zoon Jorge een levensles en nederigheid geven", zegt hij in de video op TikTok, "en vooral respect. Hier ben ik op zijn school, ik heb de leerkrachten en de directeur al om toestemming gevraagd om te registreren, jullie dit verhaal te vertellen en Jorge een lesje te leren".

Jorge had de draak gestoken met een jongen die zich klaarblijkelijk geen originele sneakers volgens de laatste mode kon veroorloven, en daarom dwong zijn vader hem om met sandalen naar school te gaan. Jorge zou er een week mee naar school moeten gaan.

"Ik stuur hem de hele week in sandalen naar school”, zei de vader, "zodat hij de aandacht trekt en de les leert: hij mag iemand met minder mogelijkheden nooit het gevoel geven dat hij minderwaardig is. Ik ben onderaan begonnen, het is niet dat ik nu miljonair ben, maar ik heb ons leven ten goede veranderd”, zei hij, verwijzend naar zijn gezinssituatie, bevoordeeld ten opzichte van anderen.

Advertisement

De straf van deze vader hield daar echter niet op: Jorge moest zijn favoriete schoenen, een nieuw paar Adidas, aan zijn klasgenoot Alan, het slachtoffer van zijn pesterijen, geven.

"Dat jij en ik eten hebben en originele dingen kunnen kopen, geld kunnen sparen, enz... zou je niet het gevoel moeten geven dat je superieur bent aan andere mensen. Het dragen van deze sandalen maakt je ook niet minderwaardig, noch geeft het je het recht om andere mensen in de maling te nemen”, voegde de vader eraan toe. "Toen ik zo oud was als jij had ik niet eens genoeg te eten, ik moest blootsvoets bijna 5 km lopen om naar school te gaan... had je gewild dat anderen me uitlachten? Waarom lachte jij je klasgenoot uit met zijn merkloze schoenen? Je weet niet wat hij of zijn familie doormaakt, het is gewoon niet juist”, benadrukte hij in de video.

"Mensen zullen zeggen dat ik wreed ben of wat dan ook, maar het lijkt me een juiste les. Ik zal je geen miljoenen als erfenis of luxe auto's of villa's kunnen nalaten, maar ik zal je met waarden achterlaten, een goede opvoeding en ik zal je veel liefde nalaten", voegde hij er ten slotte aan toe.

De jongen lijkt oprecht spijt te hebben en zich te schamen in de video, en we denken dat hij zijn les wel heeft geleerd. Wat vind jij? Was deze vader te hard voor zijn zoon of denk je dat het juist was?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt