x
Schoonvader loopt hand in hand met zijn…
Ze vindt de rugzak van haar zoon en vraagt ​​hem om uitleg: Moeder kiest voor waterbevalling: in plaats van een simpel bad, besluit ze het in de oceaan te doen

Schoonvader loopt hand in hand met zijn schoonzoon om hem te helpen de angst om met zijn vriend uit te gaan te overwinnen

10 Juni 2022 • Door Janine
2.079
Advertisement

Slechte ervaringen vormen ons, maar ze moeten in het verleden worden gelaten om ons in staat te stellen zo goed mogelijk verder te gaan, met meer bewustzijn. Pesten en plagen kan heel vroeg in het leven van een kind beginnen, waardoor het bijvoorbeeld jarenlang getraumatiseerd kan zijn. Helaas is er in onze samenleving nog steeds veel discriminatie op linguïstisch, seksueel en religieus gebied, maar ook op basis van verschillende etnische groeperingen, en we moeten onze ogen openhouden om ze zoveel mogelijk te bestrijden. Homoseksueel zijn brengt bijvoorbeeld nog steeds risico's met zich mee, vanwege de wijdverbreide domheid onder degenen die dit soort relaties niet accepteren. In verschillende landen wordt homoseksualiteit niet geaccepteerd en in veel andere landen is het niet ongewoon om trieste episodes van homofobie tegen te komen. Het verhaal dat we je gaan vertellen gaat over het verlangen om die angsten te willen overwinnen en liefde te laten winnen van haat.


Fran, een jonge Spanjaard, bekende aan zijn partner Rubén dat hij bang was om hand in hand met hem op straat te lopen. De reden houdt verband met de vele homofobe agressies en daden die in de loop der jaren in verschillende landen hebben plaatsgevonden en die steeds meer homoparen ertoe hebben aangezet zich op de een of andere manier te "verstoppen". Hoewel LGBT-rechten in de wereld grote vooruitgang hebben geboekt, leeft de angst nog steeds bij degenen die vooroordelen hebben geleden en zich sterk gediscrimineerd hebben gevoeld vanwege hun manier van zijn.

Rubén was boos dat hij de hand van zijn vriend niet kon vasthouden tijdens een wandeling, dus toen het paar thuiskwam, zei hij tegen zijn vader: "Het gebeurde allemaal op een natuurlijke manier, Rubén werd boos op me omdat ik zijn hand niet vast wilde pakken en toen we bij het huis van zijn vader kwamen, vertelde hij het hem”, zei Fran. De schoonvader was op dat punt zeker niet onverschillig en hielp hem op een geweldige manier: de man ging met zijn schoonzoon hand in hand de straten van Oviedo, in Spanje, op.

De foto's van de lieve scène, gemaakt door Rubén, werden op Twitter gepost met het volgende bericht: "Mijn vriend is bang om mijn hand op straat vast te houden voor het geval iemand ons beledigt of slaat. Mijn vader vertelde hem dat hij zijn angst zou wegnemen en daar lopen ze dus”.

Natuurlijk werd de post overspoeld met positieve berichten, waarin Rubens vader en zijn mooie gebaar werden geprezen. Fran wilde zijn gedachten over de situatie in het algemeen toevoegen: "Er zijn mensen die denken dat we niets meer te overwinnen hebben, dat sinds het huwelijk tussen homoseksuelen is goedgekeurd, alles is bereikt. Dat is niet zo. Veel mensen zijn elke dag bang om te laten zien wat ze zijn en om liefde te tonen. En er zijn er velen die helaas worden aangevallen en vernederd".

Dat van deze vader, oftewel zijn schoonvader, was een heel menselijk gebaar van liefde, waarvan we hopen dat het positief zal verspreiden om wat hoop te brengen aan degenen die nog steeds het slachtoffer zijn van discriminatie.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt