Moeder kiest voor waterbevalling: in plaats van een simpel bad, besluit ze het in de oceaan te doen - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeder kiest voor waterbevalling: in…
Schoonvader loopt hand in hand met zijn schoonzoon om hem te helpen de angst om met zijn vriend uit te gaan te overwinnen Hij ontdekt dat zijn zoon een klasgenoot belachelijk heeft gemaakt vanwege zijn schoenen: hij dwingt hem sandalen te dragen (+ VIDEO)

Moeder kiest voor waterbevalling: in plaats van een simpel bad, besluit ze het in de oceaan te doen

10 Juni 2022 • Door Janine
8.247
Advertisement

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om je baby op de wereld te zetten. Nadat we vroeger voornamelijk thuis bevielen, zijn we eraan gewend geraakt om de bevalling te zien als iets dat je in het ziekenhuis moet doen, omringd door gespecialiseerd personeel dat elke moeder op zo'n bijzonder moment bijstaat en volgt. We horen echter al heel lang over nieuwe geboortetechnieken zoals bijvoorbeeld die in water. Hiermee bedoelen we een geplande en georganiseerde bevalling, waarbij een bad of zwembad vol water ter beschikking wordt gesteld aan de zwangere vrouw.

De moeder waar we het over willen hebben heeft voor een nog originelere keuze gekozen en haar baby is in heel bijzondere wateren geboren. Wij vertellen je er wat meer over.


Josy Peukert en Benni Cornelius zijn twee echtgenoten, oorspronkelijk uit Duitsland, die lang geleden zijn verhuisd naar Midden-Amerika, om precies te zijn naar Nicaragua. Hier besloten ze een gezin te stichten en hier werden hun 4 kinderen geboren. De vrouw koos in alle vier de gevallen voor totaal verschillende bevallingen: de eerste werd geboren in een kliniek, de tweede thuis, waar ze overal zelf voor zorgde, en de derde ook thuis, maar met behulp van een verloskundige. En de vierde?

Teleurgesteld door eerdere ervaringen, besloot Josy dat haar volgende bevalling in het water zou plaatsvinden. Niet zomaar water, maar water uit de Stille Oceaan. Je leest het goed. Zij en haar man gingen naar een prachtig strand en deden alles zelf, inclusief de registratie van beelden van een heel bijzonder moment.

"Ik was nooit door een arts gecontroleerd en we wisten niet wanneer onze kleine geboren zou worden - zei Josy - maar we vertrouwden hem en we wisten dat hij ons zou helpen. We hielden het tij een tijdje in de gaten en, toen we er zeker van waren dat noch ik, noch de baby in gevaar zouden zijn gekomen, hebben we onze definitieve beslissing genomen".

En zo, na een lange bevalling in de oceaanwateren, beviel de vrouw van Bodhi Amor Ocean en alles werd door haar man op video vastgelegd en op Instagram geplaatst. Ontroerende en emotionerende beelden die het web zijn rondgegaan en tegenstrijdige meningen hebben verzameld. Velen feliciteerden de twee ouders, terwijl anderen hun neus ophaalden. Omdat ze de beslissing van de twee niet begrijpen, hebben sommige gebruikers zichzelf vragen gesteld, legitiem voor degenen die niet zelf een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt. Ze vroegen zich vooral af hoe gezond het was voor een baby om geboren te worden en onmiddellijk in contact te komen met zout water.

Advertisement

Blijkbaar is er niets vreemds aan, ook als je bedenkt, zoals Josy zelf schreef naar aanleiding van de vele opmerkingen, dat het kind in orde is en geen enkele gevolgen heeft ondervonden. Maar tenslotte wisten en voelden zijn vader en moeder al dat alles goed zou komen en dat hij sereen en gezond zou zijn.

We wensen de baby alle vreugde die mogelijk is en dat zijn leven net zo speciaal mag zijn als zijn komst op de wereld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt