Deze vrouw beweert al 41 jaar alleen water met zout, suiker en citroen te hebben gedronken

Janine image
door Janine

15 Oktober 2022

Deze vrouw beweert al 41 jaar alleen water met zout, suiker en citroen te hebben gedronken
Advertisement

Ons is altijd geleerd dat om zo lang mogelijk gezond te blijven, het noodzakelijk is om constant aan lichaamsbeweging te doen en op een intelligente manier te eten. Niemand twijfelt aan deze overtuigingen, die breed worden ondersteund door de geneeskunde en de wetenschap, hoewel er zeker zeldzame uitzonderingen zijn. Zeldzame uitzonderingen die we als zodanig absoluut niet moeten proberen te imiteren. De hoofdpersoon van dit verhaal is precies een van deze uitzonderingen, bijna een natuurwonder, en ze slaagde erin haar leven te redden dankzij een atypisch dieet: al 41 jaar drinkt ze alleen water.

via cafef.vn

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Mevrouw Ngon is 63 jaar en voedt zich uitsluitend met water met een beetje suiker, zout en een paar druppels citroen. Het lijkt ongelooflijk dat de vrouw kan overleven op dit drastische en unieke dieet, maar ze heeft zelf gezegd dat ze zich geweldig voelt. Om eerlijk te zijn, begon ze zich toen ze nog jong was erg ziek te voelen zonder precies te weten waarom, althans aanvankelijk: haar zicht begon wazig te worden, ze had regelmatig maagpijn. Uit onderzoeken bleek dat de vrouw leed aan een bloedaandoening waardoor ze vermoedelijk niet lang meer te leven zou hebben. Niemand wist echt hoe met deze ziekte om te gaan, totdat een andere arts haar iets ongewoons adviseerde: stoppen met vast voedsel en beginnen met het drinken van water gemengd met een beetje zout en suiker. Mevrouw Ngon heeft nooit de identiteit van deze arts onthuld, omdat haar werd verteld dat niet te doen - het advies dat ze had gekregen was namelijk totaal niet wetenschappelijk en het leek zelfs vreemd dat een arts haar dat had verteld. Het goede nieuws is dat het voor haar wel heeft gewerkt.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Mevrouw Ngon is op 63-jarige leeftijd namelijk in perfecte vorm. Ze doet regelmatig aan yoga en is lid van de Long An Acupunctuur Vereniging. Ze is een groot voorstander van lichaamsbeweging, maar ze raadt natuurlijk niemand aan haar dieet te volgen. Kortom, het lijkt erop dat de vrouw tegenwoordig een uitstekende gezondheid heeft, zozeer zelfs dat ze yoga-posities kan aannemen die zelfs een twintigjarige niet met zo'n lenigheid en vaardigheid zou kunnen reproduceren. De oude vrouw weet heel goed dat haar dieet gevaarlijk kan zijn en beschouwt haar geval als een wonder, zozeer zelfs dat het succes van dit dieet wordt toegeschreven aan haar religieuze overtuigingen. Kortom, probeer het niet na te doen!

Advertisement