Homostel adopteert vier gehandicapte kinderen: "We konden niet gelukkiger zijn" - BekijkDezeVideo.nl
x
Homostel adopteert vier gehandicapte…
Ze koopt tweedehands slaapkamermeubels voor 300 euro: in een van de meubelen vind ze een geheim compartiment vol geld Bruid geeft haar trouwjurk van $3.000 weg:

Homostel adopteert vier gehandicapte kinderen: "We konden niet gelukkiger zijn"

19 Juni 2022 • Door Janine
9.077
Advertisement

Garry en Kyle Ratcliffe, twee mensen met een groot hart, hebben besloten om vier kinderen te adopteren, elk met complexe en beperkende pathologieën, om hen het best mogelijke leven te geven.

"Toen ik een advertentie in de plaatselijke krant zag van een jongen die op zoek was naar een “huis voor altijd”, stuurde ik onmiddellijk mijn verzoek en belde vervolgens Kyle om hem te vertellen wat ik had gedaan. Er klonk veel emotie door in zijn stem aan de telefoon. Hij begon vragen te stellen, hij vroeg hoe het kind in de advertentie eruit zag, welke stem hij had, wat hij graag deed. En uiteindelijk vroeg hij me hoe hij heette” zei Garry.

via: Mirror

"Als reactie op die aankondiging arriveerde Haydn, een zesjarige jongen met hersenverlamming en een rolstoel: hij was vol verdriet en vragen. Hij was het eerste kind dat we als pleegkind in ons gezin opnamen en na een paar jaar werd hij ook de eerste die we adopteerden. In de daaropvolgende jaren realiseerden we ons zelfs dat we niet bijzonder goed waren als pleegouders: we bleven de kinderen adopteren die maar voor een korte periode zouden blijven", vervolgde de vader.

Na Haydn besloot het paar andere kinderen te adopteren: "Curtis, of Curly zoals we hem noemen, kwam na Haydn toen hij nog maar 12 weken oud was. Hij heeft complexe behoeften en men had niet verwacht dat hij zijn eerste verjaardag zou halen. Onze kleine meisjes, de biologische zussen Bella en Phoebe, zijn samen gekomen. Bella heeft het syndroom van Down en Phoebe heeft geen pathologie, maar hun band is een echt wonder om te zien. Hoe konden we ze "teruggeven" of toestaan ​​dat ze uit elkaar gingen? Dat hebben we dan ook niet gedaan.”

Het geweldige gezin definieerde zichzelf direct na de adoptie van de meisjes als "compleet": "In 2014 werden we een gezin van zes. We waren twee vaders die niet wisten wat ze aan het doen waren, met vier fantastische kinderen, vol met hoop en liefde om te geven. De zorg voor vier geadopteerde kinderen kan al moeilijk genoeg zijn, maar met drie van hen die lijden aan ernstige en complexe handicaps, was het nog veel moeilijker”.

De ziekte van hun kinderen verhinderde het stel niet om nog eensgezinder en hechter te zijn: "We gingen allebei op verschillende manieren met de situatie om. Ik had het nodig om veel te praten. Kyle zweeg, had zijn ideeën en deelde ze alleen wanneer hij er helemaal klaar voor was. Maar we zijn altijd verbonden geweest ​​en hebben elkaar gesteund in de dagen dat het moeilijk was om een ​​duidelijk pad te vinden. Vandaag is Haydn 18 en onze harten zwellen van vreugde over hoe grappig ze alle vier zijn. We zijn trots dat ze van het leven houden en op hun vastberadenheid om elke kans te grijpen."

"Voor de lockdown verklaarden onze vrienden en familie ons voor gek omdat we met z’n zessen op een vierdaagse reis naar Amsterdam gingen: we aten ijs en namen rondvaartboten om de wereld voorbij te zien gaan. De hoge mate van noodzakelijkheden van onze kinderen weerhoudt ons er nooit van om iets te doen."

Elke reis vereist echter een zeer zorgvuldige planning: "We moeten letten op Curly's afhankelijkheid van zuurstof, evenals zijn gemengde dieet (gevoed door een buis in zijn buik). Dan moeten we luiers inslaan voor drie van onze vier kinderen die dubbel incontinent zijn en zoveel medicijnen bij ons hebben dat we een plaatselijke apotheek zouden kunnen openen. Dit alles herinnert ons eraan om niet licht te reizen”.

Toch is het gezin nooit ontmoedigd: "De planning en de paar extra koffers zijn altijd de moeite waard".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt