Lerares geeft geen huiswerk: "zo kunnen ze meer tijd met hun ouders doorbrengen en andere activiteiten doen" (+ VIDEO) - BekijkDezeVideo.nl
x
Lerares geeft geen huiswerk: "zo kunnen…
Kind valt van de glijbaan op de speelplaats en raakt gewond: zijn vader besluit hem te repareren in plaats van een aanklacht in te dienen Ze bekritiseren haar omdat ze geen kinderen wil: vrouw legt de redenen voor haar keuze uit

Lerares geeft geen huiswerk: "zo kunnen ze meer tijd met hun ouders doorbrengen en andere activiteiten doen" (+ VIDEO)

22 Juni 2022 • Door Janine
822
Advertisement

School is altijd heel belangrijk voor kinderen. Het begint al op zeer jonge leeftijd en dient niet alleen om nieuwe dingen te leren en gecultiveerd te worden, maar ook om in contact te komen met anderen, te socializen, met anderen te leren omgaan en, zelfs door spelsituaties, het belang van delen te begrijpen. Het begint meestal vanaf de kleuterschool en gaat gaandeweg door tot de basisschool. Gewoonlijk worden de eerste jaren gekenmerkt door zeer rustige situaties waardoor het kind het sociale mechanisme begint te betreden, wanneer het de basisschool bereikt, het schoolsysteem verandert en nieuwe methoden en dingen worden geïntroduceerd, waaronder huiswerk.

Dit is precies waar we je over willen vertellen en de originele benadering die een lerares uit Texas hanteerde bij thuisopdrachten. Laten we het samen bekijken.


Dit is Brandy Young, een onderwijzeres op het Godley Independent School District, die tijdens het schooljaar een brief naar de ouders van de kinderen in haar klas stuurde.

"Beste ouders. Na wat onderzoek dat in de zomer is gedaan, heb ik besloten om een ​​nieuwe manier van werken met uw kinderen toe te passen - zo is te lezen in de brief - Het enige huiswerk dat de leerlingen thuis zullen doen, bestaat uit het afronden van wat er in de klas is begonnen. Ik zal geen extra dingen opdragen om te doen, omdat mijn onderzoek niet heeft aangetoond dat het implementeren van thuisstudie goed is voor de groei van de vaardigheden van elk kind. Ik vraag u echter om enkele dingen met uw kinderen te doen die hen zeker zullen helpen zichzelf persoonlijk verbeteren. Denk hierbij aan familie-etentjes, samen boeken lezen, buiten spelen en vroeg naar bed gaan.”

Indicaties die aan de ouders zijn gegeven en die zijn geaccepteerd. Een nieuwe methode om te proberen kinderen volwassen en voorbereid te maken door middel van activiteiten die verder gaan dan alleen schooltaken en die vooral gericht zijn op de relatie met hun ouders. Juist dit is in feite een van de redenen geweest die docent Brandy ertoe bracht een andere keuze te maken dan gebruikelijk.

Velen waardeerden haar besluit en Samantha Gallagher, een van de moeders van haar klas, plaatste de brief op sociale media. De foto kreeg veel views en werd bijna 70.000 keer gedeeld. Een record dat aantoont hoezeer de methode van deze lerares werd gewaardeerd en geschikt werd geacht voor de groei van studenten. "We zijn blij dat onze dochter, eenmaal thuis, ook andere activiteiten kan doen", aldus Gallagher. Ze zal kunnen spelen, uitgaan, socializen en meer tijd met haar familie doorbrengen".

Advertisement

Veel gebruikers waren het daarmee eens en complimenteerden de lerares. Laatstgenoemde heeft de mogelijkheid om gedurende het schooljaar en naar behoefte wat huiswerk mee te geven absoluut niet uitgesloten, maar sprak van een vermindering van het werk.

Wat denk jij? Vind je dit juist of vind je het geven van huiswerk belangrijk?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt