Lerares geeft geen huiswerk: "zo kunnen ze meer tijd met hun ouders doorbrengen en andere activiteiten doen" (+ VIDEO)

Janine

22 Juni 2022

Lerares geeft geen huiswerk:
Advertisement

School is altijd heel belangrijk voor kinderen. Het begint al op zeer jonge leeftijd en dient niet alleen om nieuwe dingen te leren en gecultiveerd te worden, maar ook om in contact te komen met anderen, te socializen, met anderen te leren omgaan en, zelfs door spelsituaties, het belang van delen te begrijpen. Het begint meestal vanaf de kleuterschool en gaat gaandeweg door tot de basisschool. Gewoonlijk worden de eerste jaren gekenmerkt door zeer rustige situaties waardoor het kind het sociale mechanisme begint te betreden, wanneer het de basisschool bereikt, het schoolsysteem verandert en nieuwe methoden en dingen worden geïntroduceerd, waaronder huiswerk.

Dit is precies waar we je over willen vertellen en de originele benadering die een lerares uit Texas hanteerde bij thuisopdrachten. Laten we het samen bekijken.

via Washington Post

Advertisement

Brandy Young/Twitter

Dit is Brandy Young, een onderwijzeres op het Godley Independent School District, die tijdens het schooljaar een brief naar de ouders van de kinderen in haar klas stuurde.

"Beste ouders. Na wat onderzoek dat in de zomer is gedaan, heb ik besloten om een ​​nieuwe manier van werken met uw kinderen toe te passen - zo is te lezen in de brief - Het enige huiswerk dat de leerlingen thuis zullen doen, bestaat uit het afronden van wat er in de klas is begonnen. Ik zal geen extra dingen opdragen om te doen, omdat mijn onderzoek niet heeft aangetoond dat het implementeren van thuisstudie goed is voor de groei van de vaardigheden van elk kind. Ik vraag u echter om enkele dingen met uw kinderen te doen die hen zeker zullen helpen zichzelf persoonlijk verbeteren. Denk hierbij aan familie-etentjes, samen boeken lezen, buiten spelen en vroeg naar bed gaan.”

Pixabay - Not the actual photo

Indicaties die aan de ouders zijn gegeven en die zijn geaccepteerd. Een nieuwe methode om te proberen kinderen volwassen en voorbereid te maken door middel van activiteiten die verder gaan dan alleen schooltaken en die vooral gericht zijn op de relatie met hun ouders. Juist dit is in feite een van de redenen geweest die docent Brandy ertoe bracht een andere keuze te maken dan gebruikelijk.

Velen waardeerden haar besluit en Samantha Gallagher, een van de moeders van haar klas, plaatste de brief op sociale media. De foto kreeg veel views en werd bijna 70.000 keer gedeeld. Een record dat aantoont hoezeer de methode van deze lerares werd gewaardeerd en geschikt werd geacht voor de groei van studenten. "We zijn blij dat onze dochter, eenmaal thuis, ook andere activiteiten kan doen", aldus Gallagher. Ze zal kunnen spelen, uitgaan, socializen en meer tijd met haar familie doorbrengen".

Advertisement

Veel gebruikers waren het daarmee eens en complimenteerden de lerares. Laatstgenoemde heeft de mogelijkheid om gedurende het schooljaar en naar behoefte wat huiswerk mee te geven absoluut niet uitgesloten, maar sprak van een vermindering van het werk.

Wat denk jij? Vind je dit juist of vind je het geven van huiswerk belangrijk?

Advertisement