"Ik deed altijd alsof ik een tweelingzus had om niet op straat te worden tegengehouden door mijn collega's om te kletsen"

Janine

24 Juni 2022

Advertisement

Als je aan een nieuwe baan begint, heb je met een paar dingen te maken: nieuwe taken, nieuwe omgeving en vooral nieuwe collega's. Het is onvermijdelijk om contact te maken met je collega's en werkgevers, zoals het misschien ook onvermijdelijk is dat sommigen van hen niet dezelfde smaak, gevoel voor humor en passies hebben als wij. Kortom, je kunt niet verwachten dat je met al je collega's kunt opschieten, maar dit is zeker geen goede reden om onbeleefd te zijn. Er zijn mensen die, net als de hoofdpersoon van dit verhaal, een "onfeilbare methode" hebben bedacht om te voorkomen dat ze zich buiten de werkuren moeten laten ophouden, mochten ze iemand van hun kantoor op straat tegenkomen.

via TikTok / robbnwa

Advertisement

TikTok / robbnwa

Gebruiker "robbnwa" heeft een hilarische video op TikTok geplaatst waarin ze haar ingenieuze plan onthult om te voorkomen dat ze buiten het kantoor wordt aangehouden om met collega's te kletsen. De vrouw, nu met pensioen, verklaarde dat ze altijd tegen iedereen had gezegd dat ze een tweelingzus had en dat daarom niemand verbaasd of boos zou zijn geweest als op straat de vrouw van wie ze dachten dat het een collega van hen was niet zou reageren op hun begroeting. Alles was normaal aangezien de "zus" natuurlijk de identiteit van haar collega's niet kon kennen. Jammer dat het "robbnwa" was die hun pad kruiste en bewust geen hallo zei.

Zelf zei ze: "Toen ik met mijn baan begon, vertelde ik iedereen op kantoor dat ik een eeneiige tweelingzus had. Op die manier zou ik, als ik ze op straat zou zien, niet met ze hoeven praten."

TikTok / robbnwa

Geef toe: hoe vaak had je liever in gedachten gezwegen dan te luisteren naar de verzoeken en woorden van je collega's? Het spreekt vanzelf dat de "truc" de aandacht heeft getrokken van veel gebruikers, die positieve en geamuseerde opmerkingen hebben achtergelaten: "Een briljant plan!" of zelfs "Waarom? Waarom heb ik hier nooit over nagedacht? Dit is de ultieme levenstruc voor echte introverte mensen!" schreef een ander.

Wie echt een tweelingbroer of zus heeft, aarzel dan niet om het plan zonder problemen in de praktijk te brengen: "Ik kan het bevestigen, ik heb een identieke tweelingzus en ik doe het elke keer als ik het huis verlaat, ik doe alsof ik haar ben en zij doet hetzelfde".

Wat denk jij, zou je ooit voor zo'n oplossing kiezen?

Advertisement