Moeder van 4 slaapt in de auto om haar zieke man te helpen: onbekenden geven haar $10.000

Janine

26 Juni 2022

Moeder van 4 slaapt in de auto om haar zieke man te helpen: onbekenden geven haar $10.000
Advertisement

Het leven is vaak oneerlijk en er moeten strijden worden gestreden die voor iedereen veel te groot lijken. De familie van Jessica Reboredo weet er iets van: zij en haar man Robert zijn getrouwd en hebben 4 kinderen; ze leefden in eenvoud, met vele inspanningen, maar altijd blij met wat ze van het leven hadden gekregen, tot de dag dat Robert de diagnose kanker kreeg. Geen van hen was klaar om zo'n strijd aan te gaan, maar Jessica deinsde niet terug en deed letterlijk haar uiterste best om haar gezin te onderhouden. Gelukkig stonden er meerdere mensen aan haar zijde die haar concreet steunden op momenten van de grootste moeilijkheden.

via Youtube / FOX5 Las Vegas

Advertisement

Robert heeft altijd als houtbewerker gewerkt, terwijl Jessica serveerster was in een restaurant in Las Vegas. Beiden hebben altijd hard gewerkt om eten op tafel te krijgen en hun kinderen het aan niets te laten ontbreken. Hun leven was gelukkig tot de dag dat Robert ontdekte dat hij kanker had die zich snel naar zijn longen had uitgezaaid. Uiteraard adviseerden de artsen hem onmiddellijk om zich op te laten nemen in het ziekenhuis, wat hij ook deed.

Met een echtgenoot die er slecht aan toe was in het ziekenhuis in een andere stad, Los Angeles, heeft Jessica haar best moeten doen om haar baan te behouden, voor haar kinderen en voor haar zieke echtgenoot te zorgen. Soms moest ze in de auto slapen om de verplaatsingen tussen ziekenhuisbezoeken te beperken, aangezien ze een zeer beperkt budget had. Ondanks al deze moeilijkheden gaf Jessica nooit op en had ze altijd een glimlach op haar gezicht, terwijl ze de hoop koesterde dat Robert naar huis zou terugkeren.

Gelukkig is Jessica, dankzij haar vrolijke houding, altijd omringd geweest door vrienden en mensen die nooit terugdeinsden als het erom ging haar te helpen. Onder hen was haar lerares van de basisschool Kimberly, met wie de jonge vrouw door de jaren heen een band had onderhouden. "Ze (Jessica) was lief en aardig, ik heb altijd al een dochter willen hebben," legde de lerares uit, "sindsdien hebben we contact gehouden.” Kimberly realiseerde zich dat Jessica een heel gecompliceerde en moeilijke tijd doormaakte, tussen het betalen van haar medische rekeningen en het risico haar ouderlijk huis te verliezen, daarom besloot ze haar te helpen.

Op een dag, tijdens haar gebruikelijke dienst in het restaurant, begon Jessica iets vreemds op te merken: een klant had haar een fooi van $200 gegeven, de volgende klant een fooi van $300 en een derde had maar liefst $500 gegeven. Ze beantwoordde haar gulle klanten onmiddellijk door hen te bedanken, zonder zich voor te stellen dat de verrassingen nog niet voorbij waren.

Advertisement

Een tv-ploeg liep het restaurant binnen en verraste Jessica die haar tranen nauwelijks kon bedwingen. Vervolgens kreeg ze verschillende geschenken aangeboden: een cheque van $10.000, een nieuwe auto en verzekerde reserveringen bij een hotel in Los Angeles voor elke keer dat ze haar man bezocht. Het bleek dat haar voormalige lerares, Kimberly, contact had opgenomen met de televisie om een manier te vinden om haar te helpen.

"Ik had hier geen idee van," zei Jessica, "ik dacht dat het alleen ik en mijn gezin waren die dit doormaakten. We proberen al onze hoop en dromen levend te houden en proberen papa naar huis te brengen. Het belangrijkste is om je hoofd omhoog te houden en te blijven glimlachen, want zolang we blijven glimlachen, zullen we het redden."

Helaas is Robert op 12 augustus 2016 overleden na een lange en harde strijd tegen kanker. In ieder geval vertrok hij in vrede, zich ervan bewust dat veel andere mensen voor zijn vrouw en kinderen zorgden.

Advertisement