22-jarige lucht haar hart nadat haar gynaecoloog weigert haar eileiders af te sluiten: "Ik wil geen kinderen!” - BekijkDezeVideo.nl
x
22-jarige lucht haar hart nadat haar…
Ze bekritiseren haar omdat ze getrouwd is met een slankere man dan zij: de vrouw snoerde hen de mond Bezorgd over de verdwijning van haar vriend gaat ze naar hem op zoek: ze ontdekt dat hij een vrouw en kinderen had in een andere stad

22-jarige lucht haar hart nadat haar gynaecoloog weigert haar eileiders af te sluiten: "Ik wil geen kinderen!”

25 Juni 2022 • Door Janine
4.163
Advertisement

Onze samenleving legt vaak een misvatting op over het moederschap dat verband houdt met het vrouw-zijn, waarbij het vrouwelijke geslacht alleen als "compleet" wordt afgeschilderd in aanwezigheid van kinderen. Kan een vrouw zich niet compleet voelen zonder een kind? Gelukkig is er tegenwoordig veel meer bewustzijn dan vroeger en spreken veel vrouwen uit dat ze nooit, maar dan ook nooit ouders willen worden, en nemen ook hun toevlucht tot onomkeerbare operaties om onvruchtbaar te worden. Het is waar dat sommige beslissingen na verloop van tijd kunnen worden ingetrokken, maar waarom zou je niet de positie steunen van een jonge vrouw die op dat moment een beslissing neemt over haar lichaam? Olivia, een 22-jarige jonge vrouw, deelde op TikTok het gesprek dat ze had met haar gynaecoloog, die weigerde haar idee van "haar eileiders af te sluiten” te onderschrijven.


foto: lvdwns

Het gesprek tussen Olivia en haar gynaecoloog verliep volgens het meisje ongeveer als volgt: "Hallo mevrouw de gynaecoloog, mijn naam is Olivia en ik wil geen kinderen. Ik heb dit idee sinds ik oud genoeg ben om erover na te denken. Kan ik mijn eileiders laten afsluiten?". Het antwoord van de dokter was: "Nee, het is blijvend. Op een dag ontmoet je misschien de juiste persoon en verander je van gedachten." De jonge vrouw heeft echter duidelijke ideeën: "Nee, dat ben ik niet van plan, noch over 5 jaar, noch over 10 of 50 jaar... ik wil het niet." De gynaecoloog was echter onvermurwbaar: "Het is permanent en je kunt van gedachten veranderen, hier heb je een brochure over de verschillende soorten spiraaltjes die je zou kunnen gebruiken."

foto: lvdwns

Dankzij haar video die al snel viraal ging, realiseerde Olivia zich hoeveel vrouwen zich in dezelfde situatie bevonden. Dit type procedure wordt echter niet alleen geweigerd aan zeer jonge singles zoals Olivia: "Ik ben pas 22 jaar oud, ik ben alleenstaand en kinderloos, dus ik was niet verrast door de reactie van mijn arts, hoewel veel vrouwen met meerdere kinderen ook zijn geweigerd, op basis van het feit dat ze er misschien meer willen, of dat ze kunnen hertrouwen en dat hun volgende echtgenoot misschien een eigen kind wil”.

De waarheid is dat soortgelijke procedures permanent zijn, maar een kind ook. In werkelijkheid is het dus altijd mogelijk om zo'n operatie omkeerbaar te maken, alleen is de kans om zwanger te worden een stuk kleiner. En waarom niet in overweging nemen dat “de ware” misschien ook geen kinderen wil? Veel vrouwen hebben hun frustratie gedeeld dat ze dit aspect op geen enkel moment in hun leven onder controle kunnen hebben. Is het mogelijk dat iemand anders voor zoiets persoonlijks moet beslissen?

Wat denk jij ervan?

Tags: VrouwenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt