Man wordt boos om e-mails van collega's die snel antwoord willen terwijl hij op vakantie is

door Skip

09 Juli 2022

Man wordt boos om e-mails van collega's die snel antwoord willen terwijl hij op vakantie is
Advertisement

Werken is van fundamenteel bealng wil je de benodigde middelen verkijgen om in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Als mensen van hun hobby hun werk weten te maken dan is dat mooi meegenomen. Niet iedereen heeft dat geluk het zo te kunnen regelen en heel vaak werken mensen uitsluitend om geld in het laatje te brengen dat nodig is om te leven, en in betere gevallen, ook om op stand te kunnen leven. Wanneer het echter op vakantie aankomt is het belangrijk om deze manier van denken los te laten, dat je als werknemer afstand kan nemen van een werkomgeving waar een giftige sfeer hangt. Dan moet het gedurende deze vakantiedagen verboden zijn voor het bedrijf om hun werknemer te schrijven en te eisen dat er een antwoord komt op de mail.    

via TikTok / tanneremc

Advertisement
TikTok / tanneremc

TikTok / tanneremc

TikTok-gebruiker "tannermc" luchtte zijn hart in een video nadat hij herhaaldelijk werd gecontacteerd tijdens zijn vakantie door het bedrijf waarvoor hij werkte. Een melding opstellen had weinig nut, waarin stond:"Ik heb geen laptop bij me, kan niet bij mijn mail en ik pas terug na deze datum." Toch kreeg McIntosh meer dan een tiental emails, onder meer waarin hem werd gesommeerd te antwoorden, zoals:"Hey we hebben je een mail gestuurd, maar we hebben nog geen antwoord van je" of zelfs;"Dhr McIntosh als we niet binnen 24-uur een reactie ontvangen dan moeten we dit verzoek doorzetten naar iemand anders.

Advertisement
Flickr / DG EMPL/ Not the actual photo

Flickr / DG EMPL/ Not the actual photo

Natuurlijk wilde hij hier niets van weten. Een van zijn antwoorden luidt in de TikTok-video:"Nee ik ben niet op kantoor!" Vakantie is een heilig moment voor elke werknemer. Hij heeft ook aangegeven dat er geen verwachtingen zouden mogen zijn van cliënten en van het bedrijft wat betreft het antwoorden in z'n vakantieperiode, zelfs als hij zijn mails binnen zou krijgen op zijn telefoon.

Flickr / Images Alight / Not the actual photo

Flickr / Images Alight / Not the actual photo

Hoewel dit soort voorvallen niet veel voorkomen, valt het niet meer te ontkennen dat onze maatschappij is veranderd en dat veel bedrijven 24 uur per dag, elke dag van het jaar open zijn en eisen dat er geen enkele dip in productiviteit is. Maar hoe kan je eisen dat mensen altijd aanwezig zijn en dat je alles altijd onder controle moet hebben?

Wat denk jij ervan? Heb je het wel eens gehad dat je bericht kreeg van kantoor in de dagen data je vakantie had?  

Advertisement