Ze ontdekt dat ze zwanger is van 2 identieke tweelingen: "Ik zal vier kinderen krijgen en het zal geweldig zijn"

Janine

07 September 2022

Ze ontdekt dat ze zwanger is van 2 identieke tweelingen:
Advertisement

Ontdekken dat je een tweeling verwacht, kan voor sommige ouders destabiliserend zijn, maar hoe kun je reageren als je merkt dat je niet één, maar twee tweelingen verwacht? Een meer uniek dan zeldzaam geval dat een moeder genaamd Ashley Ness overkwam. De kapster, moeder van Chanel, 8, en stiefmoeder van Isaiah en Zayden, 10 en 7, was aanvankelijk rustig toen ze ontdekte dat ze weer zwanger was.

Toen ze echter haar eerste echo kreeg, kon ze niet rustig blijven. We vertellen je de details.

via Good Morning America

Advertisement

Pixabay - Not the Actual Photo

Ongeveer twee weken na het goede nieuws kwam ze erachter dat ze meer dan één baby verwachtte. Tijdens de eerste echo was de vrouw sprakeloos toen de arts "AB" op de diagnostische beelden markeerde.

"Ik riep meteen: 'Wacht even. Krijg ik twee baby's? Is het een tweeling?'" vroeg ze aan de echoscopiste. In werkelijkheid was het nieuws dat ze een tweeling kreeg niets nieuws voor Ashley - een tweeling komt veel voor in zowel haar als Val's familie. Ashley's opa was een tweeling en haar moeder heeft tweelingbroers. Ze heeft ook twee neven die een tweeling zijn. Wat Val betreft, zijn moeder was een tweeling en zijn zus kreeg een tweeling. Ze had echter nooit het antwoord verwacht dat ze van de arts kreeg: "Ze zei tegen mij: 'Je krijgt in werkelijkheid vier kinderen!' Ik was letterlijk sprakeloos”, vertelde Ashley.

De vrouw ontdekte namelijk dat ze twee identieke tweelingen verwachtte: twee jongens en twee meisjes. De kans om op natuurlijke wijze een vierling te krijgen is extreem laag, aangezien de kans dat dit gebeurt tussen 1 op 700.000 en 1 op 1 miljoen is en die van het verwekken van twee identieke tweelingen in een enkele zwangerschap 1 op 70 miljoen.

"Ik zal ze niet uit elkaar kunnen houden - dacht de vrouw - ik zal vergeten wie wie is. Ze zullen me voor de gek houden. We moeten een nieuwe auto kopen voor acht of negen passagiers. Ik ben een heel pragmatisch persoon. Ik vind het fijn als alles gepland is, dus ik vraag me af: hoe kan ik alles organiseren met vier kinderen?”, zei Ashley.

Advertisement

Zodra Ashley het nieuws bracht in de winkel waar ze werkt, gingen haar klanten meteen aan de slag om haar op alle mogelijke manieren te helpen. Iemand schonk kinderwagens, anderen brachten kleding. Er is zelfs een pagina op GoFundMe geopend om Ashley te helpen met de kosten die nodig zijn om het kwartet te verwelkomen. De vrouw sprak al haar dankbaarheid uit aan die onbaatzuchtige mensen: "Ik had niet zoveel genegenheid van mijn klanten verwacht! Het ontroerde me", zei ze.

Ashley heeft de namen van de kleintjes al gekozen: "De meisjes zullen we Chesley en Chatham noemen, terwijl de jongens Chance en Cheston zullen heten. Ik ben zowel doodsbang als opgewonden voor hun komst. Het zal geweldig zijn", merkte ze op.

We wensen haar veel succes en hopen dat alles goed gaat.

Advertisement