8-jarig kind ontdekt dat zijn vriend, de ober, in de problemen zit en staat erop hem te helpen

Janine image
door Janine

10 Maart 2023

8-jarig kind ontdekt dat zijn vriend, de ober, in de problemen zit en staat erop hem te helpen
Advertisement

Het is een feit dat kinderen een groot hart hebben. Vaak zijn zij het, met hun spontaniteit, sereniteit en wil om te leven, die grote lessen geven aan volwassenen. Het komt bijvoorbeeld voor dat ze zo gehecht raken aan mensen dat ze besluiten, zonder er al te veel over na te denken, zichzelf tot hun beschikking te stellen om een ​​handje te helpen als ze in moeilijkheden verkeren.

Dit is precies wat er gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen, met in het middelpunt een 8-jarige jongen en zijn beste vriend, een ober van het restaurant waar hij vroeger met zijn ouders naartoe ging. Maar laten we samen het verhaal ontdekken dat het hele web heeft ontroerd.

via The Western Journal

Gofundme

Gofundme

Het vond allemaal plaats in Little Rock, in Arkansas, Verenigde Staten, waar de 8-jarige Kayzen Hunter iets geweldigs deed voor zijn favoriete ober. Het kind bezocht met zijn gezin vaak een restaurant en hier ontmoette hij Devonte Gardner, die ondanks het leeftijdsverschil in zeer korte tijd een goede vriend van hem zou worden.

De 29-jarige werknemer verwelkomde de jongen en zijn gezin altijd met een glimlach en gaf de jongen een high five, die hij onderhand verwachtte als een gebruikelijke begroeting. Keer op keer werd de relatie met de ober steeds belangrijker voor de kleine Kayzen, die vroeg om aan de tafels te mogen zitten waar hij wist dat hij de werknemer zou ontmoeten en begroeten.

Advertisement

Meant to brag on this guy last week!!!! His very first year of public school and last Friday at their assembly he got...

Pubblicato da Vittoria Hunter su Mercoledì 28 settembre 2022

Toen hij op een dag met zijn grootvader in het restaurant was, vroeg de ober of ze wisten waar ze een auto tegen een goede prijs konden vinden: elke dag moest hij een lang stuk lopen om naar zijn werk te gaan en maakte een moeilijke periode door. Het huis waar hij woonde met zijn vrouw en dochters had wat problemen gehad, ze waren verhuisd naar een motel, maar de onkosten waren hoog en hij had weinig mogelijkheden om een ​​nieuw vervoermiddel te kopen.

Het verhaal van persoonlijke gebeurtenissen deed een lampje branden in Kayzens hoofd, zodanig dat hij besloot dat hij een inzamelingsactie voor zijn vriend wilde starten. Vittoria Hunter, de moeder van het kind, zei: "Het is een jongen met een groot hart. Hij bleef me vertellen dat we deze inzamelingsactie moesten openen om Devonte te helpen, en uiteindelijk hebben we het gedaan".

Me and my babies had fun yesterday

Pubblicato da Devonte Trevion su Sabato 23 luglio 2022

Het initiatief had tot doel 5.000 dollar op te halen om hem de auto te laten kopen, maar zonder het minste budget werd de 100.000 dollar zelfs overschreden, een onverwachte schenking die het leven van de ober veranderde. "We werden gedwongen ons huis te verlaten vanwege de kakkerlakken en het vocht dat ook schadelijk was voor de gezondheid van mijn kinderen - zei hij - We veranderden van wijk en probeerden naar een zone binnen ons bereik te gaan, maar de moeilijkheden zijn nog steeds talrijk. Het gebaar van Kayzen ontroerde me diep en ik had zoiets nooit verwacht" - verklaarde de werknemer.

Blijkbaar gebruikte de man een deel van de opbrengst om de rekening van het motel af te betalen, om eindelijk een goed huis te kunnen huren en ook een auto zodat hij comfortabel naar zijn werk kon gaan en zich kon verplaatsen voor alle boodschappen die zijn gezin nodig had. "Wat overblijft wil ik naast me neerleggen - bekende Devonte - ik wil dat mijn meisjes een goede opleiding krijgen en dat ze niet langer in slechte situaties hoeven te leven zoals die ze net hebben meegemaakt. Ik heb goede hoop op een mooie toekomst voor ze".

Dat kon niet alleen gebeuren dankzij de ouderlijke inzet van de ober en zijn vrouw, maar ook dankzij een kind van slechts 8 jaar oud en zijn vrijgevigheid.

Vittoria Hunter/Facebook

Vittoria Hunter/Facebook

Als we erover nadenken, heeft Kayzen niets opvallends gedaan: hij begreep dat een persoon om wie hij gaf in de problemen zat en stak een hand uit. Hierin speelde zijn altruïsme een belangrijke rol, de rest was ook mogelijk dankzij het grote hart van degenen die het verhaal van de werknemer kenden en ervoor kozen om het juiste te doen.

De wereld is prachtig, en er kunnen er steeds meer zijn, alleen maar omdat er zulke speciale mensen zijn die haar bevolken, vind je ook niet?

Advertisement