Een 5-jarig meisje heeft een nier nodig: haar juf maakt een moedige keuze

Janine image
door Janine

04 Juni 2023

Een 5-jarig meisje heeft een nier nodig: haar juf maakt een moedige keuze
Advertisement

De motivaties die mensen ertoe aanzetten om onderwijzer te worden, gaan verder dan de liefde voor het vak waarin ze lesgeven. Veel mensen kiezen er om nobelere redenen voor om een ​​deel van hun leven aan het onderwijs te wijden. Een vak onderwijzen is slechts het topje van de ijsberg, veel mensen proberen hun studenten iets meer te geven: waarden, steun, hulp en ervaring.

Een kleuterleidster genaamd Robin Mach uit Missouri, Verenigde Staten, toonde onlangs een toewijding en liefde voor haar werk die ieders verwachtingen ver te boven gaan door een kleine leerling in nood te helpen.

via People

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

De kleine Kayleigh Kulage werd met slechts 26 weken te vroeg geboren en vocht 158 ​​dagen lang voor haar leven op de NICU. Ondanks de moeilijkheden die ze moest ondergaan, heeft Kayleigh nooit geklaagd over haar pijn en haar moeder is dankbaar dat ze zo'n dapper meisje heeft.

Robin Mach is lerares op de school van Kayleigh en heeft in de loop der jaren een sterke band met haar opgebouwd. Ze bezocht haar huis voor privélessen en zag uit de eerste hand de moeilijke omstandigheden waarin het kleine meisje leeft en de worstelingen waarmee ze elke dag wordt geconfronteerd.

De band tussen Robin en Kayleigh is in de loop van de tijd sterker geworden en de juf heeft besloten iets buitengewoons te doen om het leven van het kleine meisje te veranderen. Ze besloot een nier aan Kayleigh te doneren, zodat ze een normaal leven kon leiden, naar school kon gaan en zich kon ontdoen van de slangen en draden om haar heen. "Als een kind op school een rugzak of schoenen nodig heeft, zorg ik ervoor”, legde de juf uit. "Het is ongeveer hetzelfde... Kayleigh had een nier nodig, en ik besloot haar de mijne te geven," voegde ze eraan toe.

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

FOX 2 St. Louis/Youtube/Screenshot

Na een operatie die haar ouders bezorgd maakte en een zenuwslopend wachten om te zien of de transplantatie succesvol was, heeft het kleine meisje nu een nieuwe levensverwachting.

Ze zal naar school kunnen gaan, in alle rust kunnen zwemmen, naar het strand gaan en alle dingen kunnen doen die ze voorheen niet kon doen. "Ze is een extreem sterk meisje: ze wijst graag naar het litteken en pronkt met haar nieuwe nier", legt Kayleighs moeder Desiree Kulage uit.

Niet iedereen kan of wil een nier doneren zoals Robin deed, maar haar vriendelijkheid en vrijgevigheid gaven prioriteit aan het welzijn van haar leerling. "Ik denk niet dat mensen beseffen hoe gemakkelijk het is om een ​​orgaan te doneren, dus ik hoop dat door ons verhaal te delen, meer mensen erover gaan nadenken", zei de lerares.

Hoeveel gelukkige mensen hebben de kans om zulke uitzonderlijke individuen te ontmoeten?

Advertisement