9-jarige jongen wint fiets in de loterij: hij geeft hem aan een vriend die er geen had

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

9-jarige jongen wint fiets in de loterij: hij geeft hem aan een vriend die er geen had
Advertisement

Soms zijn de meest genereuze mensen degenen die we het minst verwachten. Dat ontdekte de vriend van Chase Fowler, die een ongelooflijk cadeau kreeg van zijn negenjarige klasgenoot. Chase is een jongen die in de derde klas zit, met een groot hart: hij besloot een fiets van $1.000 die hij in een loterij had gewonnen, te schenken aan zijn vriend die hem het meest nodig had.

Ondanks het eerder unieke dan zeldzame gebaar is Chase, die studeert aan de Munford Elementary School in de Verenigde Staten, ervan overtuigd dat hij niet iets uitzonderlijks heeft gedaan en heeft hij zonder enige aarzeling zijn gebaar gemaakt.

via Covingtonleader

Advertisement

Does everyone remember Chase? If you were there you will never forget how his face lit up when he won the MT Bike at our...

Pubblicato da Covington Parks & Recreation su Lunedì 20 luglio 2020

Toen hem werd gevraagd waarom hij een mountainbike die hij in een loterij had gewonnen aan een vriend gaf, zei hij: "Allereerst had hij een fiets nodig, ook al was die bijna $1.000 waard." Voor Chase was het niet meer dan logisch, terwijl het voor veel andere mensen een daad van grote onbaatzuchtigheid en vriendelijkheid was. Het verhaal verspreidde zich op Twitter en Facebook en kreeg veel lof.

"Dat is de geest van gemeenschap", schreef burgemeester Justin Hanson van Covington op Twitter. Chase won de fiets tijdens een loterij voor de opening van het Covington Bicycle Park and Playground: hij had moeite met het schrijven van het kaartje omdat het te klein was. Zijn oma, Candy Bailey, schreef het voor hem en stopte het in de brievenbus.

Advertisement

Chase Fowler won this bike today that was donated by Bike Planet of Memphis!

Pubblicato da Covington Parks & Recreation su Venerdì 17 luglio 2020

Toen Candy hoorde dat Chase de fiets had gewonnen, belde ze hem om hem te feliciteren, niet wetende dat Chase er nooit aan had gedacht om de fiets voor zichzelf te houden: "Hij aarzelde niet", zei ze. "De jongen vertelde hem dat hij hem kon ruilen voor een fiets die meer geschikt was voor zijn klasgenoot, maar hij zei: 'Ik wil hem aan Daniel geven'". Daniel Bridges, een 13-jarige jongen die eerst altijd met Chase en andere kinderen uit hun buurt in Munford fietste.

Zijn oude fiets was kapot en Chase wist dat. In het weekend gaf hij de fiets aan Daniel: “Hij bedankte me. Zijn gezicht was verbaasd." Chase heeft nog geen kans gehad om met Daniel te fietsen, maar hij weet dat hij het geweldig vindt. Een gebaar van puur altruïsme dat ons een glimlach bezorgt en dat een goed voorbeeld is om altijd in je geheugen te bewaren: het zijn mensen zoals deze 9-jarige jongen die de wereld een betere plek maken.

Advertisement