Stel met syndroom van Down verklaart kinderen te willen, maar haar moeder is het daar niet mee eens: “Geen kinderen, ze kunnen een hond nemen’

Janine image
door Janine

13 Juli 2022

Stel met syndroom van Down verklaart kinderen te willen, maar haar moeder is het daar niet mee eens: “Geen kinderen, ze kunnen een hond nemen’
Advertisement

Een baby krijgen is een van de mooiste dingen die kunnen gebeuren in het leven van een stel. Als je gaat trouwen, samen bent en besluit een gezin te stichten, kan de komst van een kleintje de harten alleen maar meer opvrolijken en met vreugde vullen, niet alleen van de nieuwe ouders, maar ook van de rest van de familie. Dit is als de keuze wordt gedeeld, anders kunnen er misverstanden ontstaan. Een beetje wat er gebeurde in het verhaal dat we je gaan vertellen.

Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Alex Fincher en Ryan John zijn twee jongeren met het syndroom van Down van 24 en 22 jaar die elkaar tijdens een theateropleiding leerden kennen, vrienden werden en daarna langzaam verliefd werden. Na ongeveer twee jaar relatie, zei het paar dat ze van plan zijn in de toekomst een baby te krijgen. Een beslissing waar de moeder van haar, Maria, tegen was. Waarom verzet een moeder zich tegen de geboorte van een kleinkind? Het antwoord kwam rechtstreeks van de vrouw in een interview. "Het is niet mogelijk dat Alex en Ryan kinderen krijgen, ze kunnen hoogstens een hond nemen" - verklaarde Maria.

Een antwoord waar je misschien verbijsterd over bent, maar dat een heel precieze reden heeft, namelijk dat de twee jongeren allebei aan het syndroom van Down lijden, en daarom vindt de vrouw het niet gepast dat ze kinderen krijgen. Overtuigd van haar verklaring, hoewel het niet door velen werd gedeeld, vervolgde Maria met te zeggen dat, als er iets met het paar zou gebeuren, de verantwoordelijkheid van de kinderen op haar en haar man Glen zou rusten, die niet meer zo jong zijn.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Sinds ze elkaar ontmoetten, verliefd werden en besloten om samen te zijn, werden Alex en Ryan altijd gesteund door hun ouders, maar toen Alex verklaarde dat de intentie om kinderen te krijgen niet zo ver weg was, liet haar moeder van zich horen en toonde ze haar twijfels. Het is duidelijk dat haar uitspraak veel kritiek van het web heeft gewekt. Velen hebben de kant van de twee jonge mensen gekozen, met het argument dat ze, net als anderen, het volledige recht hebben om een ​​kind te krijgen en op te voeden. Er zijn immers veel verenigingen en structuren die mensen met een beperking begeleiden en ondersteunen en die, ook in soortgelijke gevallen, een referentiepunt kunnen zijn om eventuele moeilijkheden het hoofd te bieden.

De beslissing om al dan niet een kind te krijgen, zou daarom aan niemand anders zijn dan aan Alex en Ryan. Het leven is van hen, de relatie is van hen, en niemand mag over hun keuzes beslissen.

Wat vind jij?

Advertisement