Jongen gaat naar schoolfeest in jurk en jasje met glitters en vindt dat je moet zijn wie je wil zijn

door Skip

09 Juli 2022

Jongen gaat naar schoolfeest in jurk en jasje met glitters en vindt dat je moet zijn wie je wil zijn
Advertisement

Je dromen realiseren, eindelijk het gevoel vrede met jezelf te hebben en ook door je familie en vrienden geaccepteerd worden is waarschijnlijk een van de mooiste dingen die je kan voelen in deze wereld. Iedereen zou het recht moeten hebben dat er op deze manier van hen gehouden wordt, vind je ook niet? Korben is een jongen van 16 en die had dit geluk. Zijn moeder deelde trots de foto's waarop hij zo ongelofelijk blij is. Deze jongen liet namelijk al op zijn twaalfde weten dat hij mee wilde doen aan het eindejaarsbal op school in een lange jurk, zodat hij op die manier zijn vrouwelijke kant kon laten zien. Twee jaar later kwam zijn wens eindelijk uit.

via Twitter / thisisneenz

Advertisement

De foto's waar hij zijn rode outfit toont voor het bal zijn nu zo viraal gegaan dat mensen hem herkennen op straat:"Ben jij die jongen in het rode pak? Je bent fantastisch!" Korben wilde gewoon zichzelf zijn en zijn moeder steunde hem honderd procent toen hij als twaalfjarige vroeg of hij een lange avondjurk mocht dragen naar het eindejaarsbal. Korben ging naar het belangrijke schoolevenement met een rood smokingjasje, geheel bedekt met glitters, en een lange jurk in dezelfde stijl. Nina Green, zijn moeder, leefde helemaal mee met haar zoon die trouw bleef aan zijn principes en zichzelf:"Ik ben zo trots op hem dat hij trouw aan zichzelf is gebleven en ik ben zo blij met hoe hij is onthaald door iedereen op school... het was echt ongelofelijk.

Advertisement

Wat echt het verschil maakt in het leven is dat je je geaccepteerd weet:"Er zijn nog mensen in de wereld die het nog niet snappen, maar het gevoel geaccepteerd te worden is iets ongeloofelijks en kan nergens aan tippen. Ik ben zo blij voor hem" gaat moeder verder met haar verhaal. Ze zei verder dat ze van een andere ouder zelfs een berichtje had gekregen met de vraag hoe ze zich moest opstellen wat betreft haar zoon die onlangs een coming-out had. Dit verhaal delen vormt een manier om anderen te laten weten hoe belangrijk het is als ouders om je kinderen te accepteren zoals ze echt zijn:"Ik hoop echt dat het anderen helpt meer geacepteerd te worden, dat ze voelen dat hun ouders trots op hen zijn. Dat ouders er niet alleen voor staan en dat ze blij kunnen zijn om hun kinderen, en dat jongeren weten dat er veel kinderen zijn zoals zij mochten ze die nodig hebben. Je moet je kinderen accepteren om wat ze zijn."

Wij zijn echt heel blij voor deze jongen en we hopen dat iedereen ter wereld hoe nutteloos vooroordelen over geslacht zijn. 

Advertisement