Na 7 jaar werken belooft het bedrijf haar een verhoging: ze krijgt 60 cent meer op haar loonstrookje

Janine image
door Janine

16 Juli 2022

Na 7 jaar werken belooft het bedrijf haar een verhoging: ze krijgt 60 cent meer op haar loonstrookje
Advertisement

Na vele jaren dienst bij hetzelfde bedrijf zou je op zijn minst de juiste erkenning verwachten in termen van contract, salaris en premies, maar de verwachtingen van werknemers worden niet altijd op dezelfde manier betaald. Karla, een vrouw die al 7 jaar voor hetzelfde bedrijf werkt, deelde op TikTok haar grote teleurstelling toen ze ontdekte dat de aangekondigde salarisverhoging overeenkwam met 60 cent meer op haar salaris. Zou 60 cent met de stijgende prijzen en de kosten van levensonderhoud niet "te veel" zijn?

via TikTok / karla_tee13

Advertisement
TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Het bedrijf waar Karla werkt, had haar en haar collega's een salarisverhoging verzekerd om de crisis het hoofd te bieden, met de belofte om voor hen allemaal te zorgen in deze periode van economische onzekerheid. Aanvankelijk zag Karla haar salaris met maar liefst $2 verhogen: "Wow, ik verdien nu iets meer dan iemand die net bij het bedrijf is gekomen en in een lagere functie zit dan de mijne", merkte de gefrustreerde medewerkster op. Kortom, wie zou na zeven jaar dienst niet gefrustreerd raken door zo'n “verhoging”?

Advertisement
TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Haar superieuren bleven echter zeggen dat iedereen een loonsverhoging zou krijgen, dus wachtte Karla het af. "Iedereen zal opslag krijgen, zeiden ze, dus ik wachtte ongeveer anderhalve maand. Ik zei tegen mezelf 'laten we eens zien wat deze verhoging is, waar ze zo vaak over praten'. Want ze zeiden dat de inflatie een historisch hoogtepunt heeft bereikt, maar zij zullen voor ons zorgen, toch?" merkte de medewerkster met een vleugje ironie op.

Toen Karla die maandag haar salaris zag, kon ze haar ogen niet geloven: de langverwachte verhoging was slechts zestig cent. Hoe konden haar werkgevers zelfs maar praten over een ”verhoging”?

TikTok / karla_tee13

TikTok / karla_tee13

Karla dacht dat het een grap was, ook gezien er over inflatie was gesproken en het feit dat haar werkgevers voor hun werknemers zouden zorgen. Gelukkig heeft Karla genoeg gevoel voor humor om erom te lachen, ook al is de situatie helemaal niet zo grappig. De vrouw maakte een humoristische video over de ontdekking van het bedrag van haar opslag. Het solidaire commentaar liet niet lang op zich wachten, aangezien velen dezelfde behandeling hebben ondergaan door verschillende bedrijven: "Ze geven niets om onze loyaliteit, als je naar een ander bedrijf gaat, zul je schrikken waar het basisloon begint" becommentarieerde een gebruiker in tranen; een ander voegde eraan toe: "Ik kreeg opslag in mijn laatste baan voordat ik Covid kreeg: het was $0,25."

Een werknemer heeft recht op een jaarlijkse verhoging van het salaris en dit is ook een goede stimulans om als bedrijf de loyaliteit en betrouwbaarheid van hun werknemers te waarborgen, evenals hun eigen motivatie om te blijven werken.

Hoe denk jij hier over?

Advertisement