De schoolkantine ontzegt een 9-jarige leerling de lunch op zijn verjaardag

Janine image
door Janine

20 Juli 2022

De schoolkantine ontzegt een 9-jarige leerling de lunch op zijn verjaardag
Advertisement

Naar school gaan is bijna altijd een goede ervaring voor elk kind. Vooral als we in onze vroege jaren zijn, zijn we enthousiast en kunnen niet wachten bij het idee een nieuwe omgeving binnen te gaan, verschillende personen te ontmoeten en ervaringen op te doen die we de rest van ons leven met ons mee zullen dragen. In veel gevallen zijn de momenten binnen de schoolmuren positief en mooi, in andere kunnen er ongewenste dingen gebeuren.

Precies de situatie waarin het kind waar we je over willen vertellen zich bevond. Door een gebrek aan communicatie werd hem een ​​lunch in de schoolkantine geweigerd. Maar laten we eens kijken wat er is gebeurd en wat de oma van de jongen deed om de situatie te verhelpen.

via CNN

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Jefferson Sharpnack is een 9-jarige jongen die op zijn verjaardag geen lunch in de schoolkantine kreeg. Nee, we maken geen grapje, het is de waarheid. Het kind was zoals gewoonlijk naar de balie gelopen en had zijn maaltijd gekozen, maar toen hij bij de kassa kwam, zag de schoolmedewerkster een rood saldo op zijn rekening staan ​​en nam Jeffersons dienblad van hem af zonder hem een ​​verklaring te geven. Even later gaf ze hem een ander en minder smakelijk gerecht dan het vorige, dat volgens het reglement bedoeld was voor kinderen die niet betaald hadden.

Dit maakte het kind natuurlijk van streek en bij thuiskomst vertelde hij zijn oma Diane Bailey wat er was gebeurd. De vrouw ondernam onmiddellijk actie om achter de redenen te komen. Ze ontdekte dat er op de rekening van haar kleinzoon een schuld van $9 stond, wat ze niet wist, en dit had hem de lunch gekost. Een gênante situatie voor de kleine Jefferson, niet alleen omdat dit allemaal gebeurde in het bijzijn van zijn andere klasgenoten, maar ook omdat het zijn negende verjaardag was. Een onaangename ervaring die op die feestelijke dag een domper vertegenwoordigde, maar die dankzij oma Diane al snel recht werd gezet.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Als voogd van de kleinkinderen nam ze contact op met de Green Primary School van Uniontown om het incident te melden en ook om het nieuws bekend te maken. "Gelukkig - zo verklaarde ze - kregen we direct excuses van de schooldirectie en zijn er maatregelen getroffen." De school heeft in feite besloten om haar beleid met betrekking tot de distributie van maaltijden te wijzigen en de gerechten niet langer te differentiëren op basis van de financiële "beschikbaarheid" van gezinnen. Op deze manier zouden er niet alleen geen verschillen meer zijn tussen leerlingen, maar zou er concrete hulp zijn voor alle ouders in financiële moeilijkheden.

Een gebaar dat werd gewaardeerd door Diane en ook door de gebruikers die zich bewust werden van het verhaal en dat laat zien dat inspiratie zelfs kan worden gehaald uit een negatieve episode om te verbeteren en beschikbaar te zijn voor anderen. Vind je ook niet?

Advertisement