De cockpitbemanning noemt haar “mevrouw” en niet "dokter": "Als ik een man was geweest, was het niet gebeurd"

Janine image
door Janine

17 Juli 2022

De cockpitbemanning noemt haar “mevrouw” en niet "dokter": "Als ik een man was geweest, was het niet gebeurd"
Advertisement

Iedereen zou respect moeten geven en ontvangen, ongeacht wie je bent en wat voor werk je doet. Niemand mag boven zijn eigen medemens uitstijgen door te pronken met aangeboren of verworven vermogens: we zijn allemaal gelijk, als mensen. Toch zijn er mensen die nog steeds erg gehecht zijn aan hun titels en zich op de een of andere manier bedreigd voelen, wanneer deze niet worden erkend. Het overkwam Siobhan O'Dwyer, een lerares die na vele jaren van studie arts is geworden in haar vakgebied, en terecht met die titel wil worden erkend. Dat is de reden waarom de vrouw een controverse opriep toen de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vloog haar “Mevrouw” noemde in plaats van "Dokter".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het is bekend dat men na een lange studie "doctor" wordt in het onderwerp dat als hoofdpersoon van de opleiding is gekozen. Het is duidelijk een belangrijke titel, die alles erkent en valideert wat is gedaan, inclusief de opofferingen, om de hoogste top te bereiken. Siobhan O'Dwyer kon blijkbaar niet tegen het idee om "vernederd" te worden door een simpele “mevrouw” in plaats van dokter, ondanks dat de titel duidelijk zichtbaar op haar vliegticket stond, en trad in discussie met de cockpitbemanning,  schuldig aan deze belediging. Nadat ze met de maatschappij Qantas had gevlogen, schreef Siobhan het volgende op Twitter:

"Hallo Qantas, mijn naam is Dr. O'Dwyer. Op mijn ticket staat Dr. O'Dwyer. Je hoeft niet naar het ticket te kijken en dan naar mij, denkend dat het een vergissing is en me dan mevrouw O' Dwyer noemen. Ik heb geen 8 jaar op de universiteit gezeten om mevrouw genoemd te worden."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Dr. O'Dwyer heeft, zoals zoveel van haar collega's, gewerkt om een ​​succesvolle arts te worden en heeft ook een prestigieuze prijs gewonnen aan de Exeter Medical School. Haar post kreeg veel kritiek, maar de vrouw wilde er graag op wijzen dat haar controverse helemaal niets te maken had met haar kwalificatie, maar dat als ze een man was geweest, dit alles niet zou zijn gebeurd: "Het ging niet om mijn ego. Het ging om het onder de aandacht brengen van een van de duizend vormen van seksisme waar vrouwen dagelijks onder lijden. Het gaat niet om de titel, maar om het feit dat dit niet zou zijn gebeurd als ik een man was geweest."

Wat denk jij?

Advertisement