Deze oma studeerde af op haar 84e: het was haar grootste wens

Janine image
door Janine

25 Juli 2022

Deze oma studeerde af op haar 84e: het was haar grootste wens
Advertisement

We hebben allemaal dromen die jarenlang opgesloten blijven in het doolhof van onze verlangens, misschien overspoeld door de verantwoordelijkheden of obstakels waaraan het leven ons onderwerpt. Toch mogen we nooit denken dat het "te laat" is om een ​​mijlpaal te bereiken die we belangrijk vinden. Mevrouw Irma Gloria Esquivel, een 84-jarige oma uit Nuevo León, in Mexico, begreep dit heel goed: deze vrouw is het bewijs dat er geen leeftijd is om een baccalaureaat te behalen.

via Milenio.com

Advertisement

De oudere vrouw haalde trots haar diploma op in het Centro de Bachillerato Tecnológico Agropecuario in de stad Ejido Tepehuaje, vergezeld van haar familie, kleinkinderen en klasgenoten, decennia jonger. Tijdens de ceremonie ontving ze de lof van de plaatselijke burgemeester, Cosme Leal, die was uitgenodigd voor het evenement en enkele woorden aan haar opdroeg.

"Alle inspanningen worden beloond en dit diploma is een voorbeeld dat ons motiveert om geen excuses te zoeken om te studeren, want er is geen leeftijd om onze dromen te realiseren. Ik spreek al mijn bewondering uit voor mevrouw Irma, omdat ze een voorbeeld is voor iedereen", becommentarieerde de eerste burger.

Advertisement

Kleindochter Albis Davila wilde ook trots en bewondering uiten voor de toewijding en vasthoudendheid van haar grootmoeder. "We zijn erg trots op haar, ze is erin geslaagd om een van haar doelen te bereiken en we zijn gelukkig getuige te zijn geweest van haar succes. Ze is een voorbeeld om te volgen. We zouden allemaal nooit onze doelen moeten opgeven", zei ze in een post op Facebook.

De foto's van het succes van Esquivel gingen viraal op sociale netwerken en wekten verschillende emoties op bij gebruikers. "Een pluim voor deze prachtige vrouw die ons een prachtige levensles heeft geleerd: het is nooit te laat om te leren!", schreef een gebruiker. "Gefeliciteerd! Een voorbeeld om te volgen, een model van inspiratie voor al diegenen die het nog niet hebben geprobeerd omdat ze denken dat er geen tijd meer is, de waarheid is dat zolang je echt wilt, het altijd het juiste moment zal zijn", merkte een ander op.

En ook wij sluiten ons aan bij het koor van complimenten en wensen mevrouw Irma het allerbeste.

Advertisement