"Ik wilde gewoon lol maken op het verjaardagsfeestje van mijn collega en ik heb mijn vrouw niet uitgenodigd: deed ik er verkeerd aan?”

Janine image
door Janine

29 Juli 2022

"Ik wilde gewoon lol maken op het verjaardagsfeestje van mijn collega en ik heb mijn vrouw niet uitgenodigd: deed ik er verkeerd aan?”
Advertisement

In een relatie is het essentieel om samen tijd door te brengen om ervaringen te delen en te groeien in de relatie, maar het is even belangrijk om een ​​paar momenten voor jezelf te kunnen vrijmaken. Deze gewoonte zou elk individu in staat stellen zich niet alleen een deel van een stel te voelen, maar ook een autonome entiteit te zijn. Daarom is het leuk om momenten te beleven met vrienden, broers en zussen, of helemaal alleen.

Een gedachte die misschien de geest van de hoofdpersoon van dit verhaal heeft beziggehouden. In een bericht op Reddit vertelde hij hoe hij zijn vrouw teleurstelde omdat hij haar niet had uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van een collega. Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Photos of the Past/Flickr - Not the actual photo

Photos of the Past/Flickr - Not the actual photo

De auteur van de post en de hoofdpersoon van het verhaal is een 37-jarige man die een discussie had met zijn vrouw omdat hij had besloten haar niet uit te nodigen voor het feest dat was georganiseerd door een collega. Volgens zijn woorden lag de reden in het verlangen om een ​​avond met vrienden door te willen brengen, zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe de vrouw zich zou voelen te midden van volslagen vreemden.

"Toen ze ontdekte dat het geen bedrijfsdiner was, maar een besloten verjaardagsfeestje, voelde ze zich buitengesloten - vertelt de man - en vroeg me naar de reden van mijn keuze. Ik vertelde haar de waarheid: ik wilde niet haar oppas zijn, maar gewoon plezier hebben. Ze is geweldig, sociaal en zelfverzekerd, desondanks heeft ze een beetje sociale angst, dus ze vraagt ​​me altijd om haar niet helemaal alleen te laten".

Dus, zonder al te veel na te denken, besloot hij haar uit te sluiten, maar het had geen goede resultaten. "Ze noemde me oneerlijk - ging hij verder - ze vertelde me dat ik haar niet aan mijn vrienden wilde voorstellen en dat ze me graag had vergezeld omdat ze de laatste tijd altijd thuis zit om voor onze 2 kinderen te zorgen, en een beetje vermaak haar goed zou hebben gedaan".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Twijfelend of hij het goed had gedaan of niet, besloot de man erover te praten op internet en om advies te vragen. Helaas voor hem kozen de gebruikers echter niet zijn kant, maar toonden zich solidair met zijn vrouw. Velen beweerden dat hij zich slecht had gedragen met zijn vrouw, ze noemden hem egoïstisch en adviseerden hem om met zijn vrouw te praten om te begrijpen hoe het met haar gaat en wat haar behoeften zijn. Sommigen hebben zelfs de hypothese van verraad naar voren gebracht, maar de man benadrukte heftig dat hij geen interesse in anderen heeft en er was geen vergelijkbare reden voor zijn keuze.

Wat vind je van deze situatie? Heeft hij er goed aan gedaan of had hij zich een beetje kunnen opofferen om zijn vrouw de kans te geven plezier te hebben en uit te gaan?

Advertisement