Opa verkoopt zijn huis en wordt dakloos om de studies van zijn kleindochter te betalen: hij wordt beloond met duizenden donaties

Janine

03 Augustus 2022

Opa verkoopt zijn huis en wordt dakloos om de studies van zijn kleindochter te betalen: hij wordt beloond met duizenden donaties
Advertisement

Veel gezinnen kunnen het zich niet eens meer veroorloven om hun kinderen naar school te sturen vanwege de stijgende onderwijskosten. Maar alleen een goede opleiding kan mensen uit de armoede halen. Desraj Ji weet dit goed, een man die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werkt om te overleven en voor zijn gezin te zorgen, waarbij hij onvoorstelbare offers brengt. Nadat hij het vreselijke nieuws van de dood van zijn beide kinderen had ontvangen, moest Desraj Ji zijn mouwen opstropen om te proberen zijn vier kleinkinderen en twee schoondochters het aan niets te laten ontbreken, evenals zijn vrouw. Het belangrijkste voor Desraj Ji is dat zijn kleinkinderen verder kunnen studeren en juist om zijn jongste kleindochter een carrière te garanderen is de man dakloos geworden.

via Facebook / Humans of Bombay

Advertisement

“6 years ago, my oldest son disappeared from home; he left for work as usual but never returned. A week later, people...

Pubblicato da Humans of Bombay su Giovedì 11 febbraio 2021

Desraj Ji verloor zijn beide kinderen in hetzelfde jaar, maar hij had niet eens tijd om om hen te rouwen, omdat hij meteen overal voor moest zorgen. De man moest ondanks zijn leeftijd zijn inspanningen verdubbelen en als chauffeur van een riksja blijven werken in de drukke stad Mumbai, in India. Zoals je je kunt voorstellen, begon de man al snel te lijden aan slaapgebrek, gebrek aan voedsel en de daaruit voortvloeiende vermoeidheid. Maar niets kon hem tegenhouden. Wat hem zijn doel deed bereiken was vooral zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel jegens zijn familie en in het bijzonder zijn kleinkinderen. Op een dag stelde zijn jongste kleindochter hem een ​​belangrijke vraag: "Opa, moet ik van school af?". Hij verzamelde al zijn krachten en probeerde haar gerust te stellen: "Nooit! Je kunt zoveel studeren als je wilt!".

Facebook / Humans of Bombay

Natuurlijk slaagde de man erin zijn belofte na te komen door ongelooflijk hard te werken en zichzelf van bijna alles te beroven. Desraj Ji beschreef zijn routine als volgt: "Ik begon lange dagen te maken: ik verliet het huis om 6 uur 's ochtends en reed tot middernacht". Alleen op deze manier kon de man genoeg verdienen om het schoolgeld en studiemateriaal voor zijn kleindochter te betalen; maar het gezin moest ook besparen op voedsel: "Op de meeste dagen hadden we amper iets te eten", vertelde Desraj Ji aan Humans of Bombay, een project dat zich bezighoudt met het delen van de verhalen van mensen, het verspreiden van vrijgevigheid en liefde. “Toen mijn vrouw een keer ziek werd, moest ik van deur tot deur rennen om geld te vragen om haar medicijnen te kopen," vervolgde de man, "maar het was het waard toen mijn kleindochter me vorig jaar vertelde dat ze een goed cijfer had gehaald op school".

Advertisement

Facebook / Humans of Bombay

Toen zijn kleindochter hem vertelde dat ze docent wilde worden, offerde Desraj Ji zijn leven nog meer op: hij verkocht zijn huis en stuurde zijn familie naar een dorp met hun familieleden, buiten Mumbai, terwijl hij in de stad bleef om te werken. De man begon te leven als een dakloze man, slapend en etend in zijn voertuig waarmee hij medeburgers en toeristen door de drukke straten van de stad vervoert. Ondanks de moeilijkheden verdwijnt al zijn pijn, wanneer zijn kleindochter hem vertelt dat ze de beste van haar klas is: "Ik kan niet wachten tot ze docent wordt, dan kan ik haar omhelzen en zeggen: je hebt me zo trots gemaakt. Zij wordt de eerste afgestudeerde van onze familie".

Het verhaal van Desraj Ji is de hele wereld over gegaan, het heeft de harten geraakt van miljoenen mensen die hebben besloten hem te helpen met donaties. Met het ingezamelde geld kon de man een huis kopen voor zijn gezin, waardoor ze weer samen konden wonen.

Advertisement