Uitgenodigd voor de bruiloft van een "vriendin” moet ze $5.000 uitgeven en mag ze haar partner niet eens meenemen: ze weigert

Janine

11 Augustus 2022

Uitgenodigd voor de bruiloft van een
Advertisement

De bruiloft van een vriend of een vriendin is ongetwijfeld een zeer belangrijke gebeurtenis voor alle betrokkenen en daarom is het normaal om compromissen te sluiten en elkaar een handje te helpen, zodat iedereen deelneemt aan de ceremonie en het feest. Zolang het gaat om bruiloften die plaatsvinden in de geboorteplaats van het paar, is alles veel eenvoudiger: bijna geen van de gasten hoeft krankzinnige bedragen te betalen om een ​​of twee nachten in een hotel te verblijven of dure vluchten te boeken naar de andere kant van de wereld. Wanneer je echter bestemmingen kiest die vrij ver van iedereen verwijderd zijn, kan de bruiloft van een vriend plotseling een kostenpost worden die je je nauwelijks kunt veroorloven. Een vrouw vertelde over de trieste gebeurtenis waarin ze gedwongen werd het huwelijk van haar “vriendin” op te geven omdat het te duur voor haar was. Natuurlijk veroorzaakte de weigering van de uitnodiging nogal wat controverses bij de bruid.

via Reddit

Advertisement

Pexels / Not the actual photo

Een vrouw vertelde Reddit-gebruikers hoe ze gedwongen was de huwelijksuitnodiging van haar vriendin af te wijzen. In de post legde de vrouw de strikte regels uit die werden opgelegd door de bruid, die wilde trouwen op een plek ver van iedereen. "Ik was onlangs uitgenodigd voor een bruiloft die zou plaatsvinden op een plek voor de rijken en beroemdheden. De locatie was meer dan 10 uur vliegen en daarom zou het dus een vakantie worden", begon de hoofdpersoon. De vlucht alleen al zou voor haar daarom duur zijn geweest. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg de vrouw geen toestemming om een ​​partner mee te nemen, ondanks dat ze al 10 jaar een relatie had met haar vriend en ondanks het feit dat de bruid het paar kende. Gasten toestaan ​​om iemand mee te nemen is geen vaste regel, maar de vrouw haalde haar neus op bij het idee om naar zo'n verre plek te gaan, naar een ceremonie waar ze praktisch niemand zou hebben gekend, zonder haar partner.

"Bovendien zijn de totale kosten van het bijwonen van de bruiloft absurd," vervolgde de vrouw, "het hotel dat door de bruid en bruidegom wordt voorgesteld, kost meer dan $1.000 per nacht. Er zijn ook beperkingen op het verblijf. De 'goedkoopste' hotels op hun lijst zijn niet veel goedkoper. Ik kon niets in de buurt vinden dat ik me kon veroorloven. Toen ik de bruid vertelde dat ik de bruiloft niet kon bijwonen vanwege de kosten en dat het me speet en haar een fijne tijd wenste, zei ze: 'Nou, je bent eerder in het buitenland geweest, dus ik weet dat je het kunt betalen. Het is voordelig. Je kunt maar beter naar mijn bruiloft komen.’ Het was alsof ze me bedreigde en ze begon rare vragen te stellen over mijn financiële situatie”.

Pexels / Not the actual photo

Na een rekensommetje te hebben gemaakt, zei de vrouw dat ze waarschijnlijk zo'n $5.000 zou moeten uitgeven om de bruiloft van haar 'vriendin’ bij te wonen, zonder er zelfs maar met haar partner te kunnen zijn. "Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel aan iets uitgegeven. Ik ben opgegroeid in een gezin uit de lagere middenklasse en dit is allemaal echt schokkend voor mij. Ik denk dat ik er een vriendin door zal verliezen", schreef de vrouw die in ieder geval erg zenuwachtig is om de bruid op een definitieve manier te laten weten dat ze niet naar haar bruiloft zal gaan.

Is het naar jouw mening juist om gasten alle reis- en verblijfskosten te laten betalen om een ​​bruiloft bij te wonen?

Advertisement