Hij bouwt een riksja voor zijn zieke vrouw: “ze kan niet lopen, maar we geven onze wandelingen niet op"

Janine

10 Augustus 2022

Hij bouwt een riksja voor zijn zieke vrouw: “ze kan niet lopen, maar we geven onze wandelingen niet op"
Advertisement

Liefde is een heel breed begrip en ieder van ons kan dit gevoel de nuances geven die hij of zij wil. Als je heel veel van iemand houdt, zijn er veel manieren om het hem of haar te laten zien en hem te laten begrijpen hoe sterk de genegenheid jegens hem of haar is. De hoofdpersoon van dit verhaal had een heel origineel en tegelijkertijd nuttig idee om zijn vrouw te laten zien hoeveel hij om haar gaf.

Als liefhebbers van lange wandelingen ondergedompeld in de natuur, moesten dit echtpaar deze dagelijkse gewoonte plotseling onderbreken vanwege de multiple sclerose die de vrouw kreeg. Dit is waar hij tussenbeide kwam en iets buitengewoons deed om het lijden van zijn vrouw te verlichten. Laten we eens kijken wat precies.

via Faith Pot

Advertisement
Rick Dorothy/Facebook

Rick Dorothy/Facebook

Rick en Jan Dorothy leerden elkaar kennen toen ze allebei nog getrouwd waren, maar iets zei hen dat ze niet alleen vrienden waren. In het begin hechten ze niet al te veel belang aan hun gevoelens en gingen ze verder met hun respectievelijke leven, maar na de scheiding begonnen ze af te spreken, ze trouwden, stichtten een gezin en kregen twee kinderen.

"Er waren niet weinig moeilijkheden in ons leven - zei Rick in een interview - maar we hebben elkaar altijd kracht gegeven. Toen Jan ons eerste kind verwachtte, verloor ik mijn baan en hebben we het heel moeilijk gehad, maar we gaven nooit op. Telkens als er een probleem moest worden opgelost, zoals dit, maakten we lange wandelingen waarbij we de confrontratie met elkaar aangingen en naar de ideale oplossing zochten".

Iets wat steeds meer een gewoonte werd voor het paar en waar ze nooit buiten konden. Helaas gebeurde er iets onverwachts en onaangenaams dat voor hen allebei een enorme barrière vormde. Het was tijdens een van de lange trektochten in de natuur dat Jan begon te voelen dat er iets mis was met haar rechtervoet. De twee schonken er aanvankelijk niet al te veel aandacht aan, maar toen met het verstrijken van de tijd dit ongemak zich ook aan de andere voet voordeed, besloten ze het na te laten kijken.

Zo ontdekten ze dat Jan leed aan multiple sclerose, een ernstige aandoening waardoor ze met de tijd geen lange paden meer zou kunnen bewandelen. Zou Rick ooit zoiets kunnen laten gebeuren en dat slechte kwaad hun romantische dagelijkse leven binnen laten dringen? Absoluut niet, daarom zocht hij onvermoeibaar naar een oplossing en vond die.

"Ik heb mezelf gezworen dat ik het onmogelijke zou doen om haar een normaal en vredig bestaan ​​te laten leiden - zei de man - Op een dag keek ik naar een oud programma op tv en zag ik een Chinese riksja, zo kwam ik op het idee om een soortgelijke te maken om weer met haar te kunnen wandelen. In het begin waren onze kinderen sceptisch, terwijl zij het succes van mijn plan nooit in twijfel trok, ook niet de eerste keer dat we het uitprobeerden".

Advertisement
Rick Dorothy/Facebook

Rick Dorothy/Facebook

Er kon geen grotere blijk van liefde voor deze man zijn jegens zijn wederhelft. Hij kon het laten gaan, de wandelingen in haar gezelschap opgeven maar nee, zoals hij zelf bekende, zou hij zichzelf hebben opgeofferd om haar een goed gevoel te geven en zo was het ook.

Een gebaar van oneindige liefde dat het hele web ontroerde en ons doet geloven dat dit ongetwijfeld het sterkste, diepste, meest vasthoudende gevoel ter wereld is en dat geen mens in zijn leven zonder zou kunnen, denk je ook niet?

Advertisement