Dakloze slaapt voor een kantoor: de baas stuurt hem niet weg en helpt hem op een speciale manier

Janine

18 December 2022

Dakloze slaapt voor een kantoor: de baas stuurt hem niet weg en helpt hem op een speciale manier
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen dagelijkse leven waarbij we elke ochtend opstaan, naar het werk gaan en aan het einde van de dag naar huis terugkeren om te genieten van het gezelschap van ons gezin, of om ons te wijden aan onze passies. Er zijn echter momenten waarop het lot besluit ons iets anders te geven. Misschien stelt het ons voor aan een nieuw persoon en geeft het ons de kans om iets speciaals te doen.

De hoofdrolspeler van dit verhaal weet er alles van, een man die op een gewone werkdag een persoon in nood ontmoette en besloot niet de andere kant op te kijken, maar hem te helpen. Laten we samen hun verhaal leren kennen.

via @thesean_p/Tik Tok

Advertisement
@thesean_p/Tik Tok

@thesean_p/Tik Tok

Alcide Dominique is de eigenaar van een autodealer in Opelousas, in Louisiana. Op een ochtend was hij op weg naar zijn werk en zodra hij op kantoor aankwam, merkte hij iets anders op dan op andere dagen: beschut onder een deken en liggend voor de deur van zijn kantoor lag een dakloze man die beschutting had gevonden tegen de kou en de regen, en sliep. Zonder iets te zeggen ging de man door een andere deur naar binnen en liet de man slapen.

Dit alles werd gefilmd en gepost op TikTok. De video ging het web rond en werd meer dan 14 miljoen keer bekeken. Waarom heeft het zoveel interesse gewekt en gebruikers ontroerd? De reden is heel simpel. Die dag had Alcide hem kunnen negeren, de man wakker kunnen maken en hem weg kunnen sturen, zonder zich ook maar enige zorgen om hem te maken. In plaats daarvan liet hij hem slapen en toen hij wakker werd, wilde hij zijn verhaal horen.

@thesean_p/Tik Tok

@thesean_p/Tik Tok

De dakloze vertelde dat hij Jamie heette en dat hij tot voor kort bij zijn grootouders woonde. Toen ze stierven, bleef hij alleen achter, dakloos en zonder baan en het lot had hem naar de patio van dat kantoor gebracht, waar hij een schuilplaats had gevonden. Op dat moment realiseerde de dealer zich dat hij iets moest doen om hem te helpen.

Eerst nam hij contact op met een van zijn collega's, Sean, en vroeg hem een ​​warme maaltijd voor de dakloze te halen. Later besloten ze dat ze naar een supermarkt zouden gaan om wat essentiële dingen voor de man te kopen. Uiteindelijk boekten ze voor die nacht een kamer in een motel, om hem niet weer op straat achter te laten. Denk je dat het hier is geëindigd? Niet dus.

Advertisement
@thesean_p/Tik Tok

@thesean_p/Tik Tok

Alcide en Sean hebben in feite veel nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat ze Jamie niet aan zijn lot konden overlaten. Dus maakten ze zijn verhaal bekend en begonnen ze om hulp te vragen op internet. Veel mensen reageerden en stelden zich beschikbaar om een ​​handje te helpen en bij te dragen aan het welzijn van de man. Er ontstond een inzamelingsactie om hem de basis te geven voor het opbouwen van zijn toekomst, en ze deden er alles aan om hem aan een baan en een niet al te duur huis te helpen.

"Het enige wat we deden - zei Alcide - was om ons als vrienden te gedragen en hem te geven wat hij nodig had". Een beslissing die hem eer aandeed en die zeker een verandering bracht in het moeilijke leven van Jamie. Zulke mensen, mensen die de hand reiken en niet wegkijken, ontmoeten elkaar niet vaak en overal, maar het is fijn om te weten dat ze bestaan.

Als we erover nadenken, is dit tenslotte wat ons bemoedigt en hoop geeft op een betere toekomst.

Advertisement