Een verkoopster ziet een arme man de winkel binnenkomen en benadert hem met een doos

Janine image
door Janine

29 Mei 2023

Een verkoopster ziet een arme man de winkel binnenkomen en benadert hem met een doos
Advertisement

In het dagelijks leven voeren we een groot aantal handelingen en gebaren uit, waarvan vele mechanisch, noodzakelijk, maar een doel op zich zijn.

Sommige acties kunnen echter een verschil maken en het is niet belangrijk dat ze noodzakelijkerwijs opvallend zijn of dat er honderden levens bij betrokken zijn. De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal is daar een uitstekend voorbeeld van: met een klein cadeau heeft ze er in belangrijke mate toe bijgedragen dat iemands leven mooier werd.

via porquenosemeocurrio

ChiapasSinCensura/ Facebook

ChiapasSinCensura/ Facebook

Michelle Hada Santiago is verkoopster in een kledingwinkel die veel meer deed dan haar taken als werkneemster.

Een oudere man was de winkel binnengekomen waar de vrouw werkte en had aan een van de andere verkopers gevraagd of er toevallig gebruikte schoenen of schoenen met fabricagefouten waren die aan hem konden worden gegeven. Helaas was het beleid van de winkel om zoiets niet te doen en moest de winkelbediende de man een ontkennend antwoord geven. De oude man liep teleurgesteld weg, totdat Santiago tussenbeide kwam.

Advertisement
ChiapasSinCensura/ Facebook

ChiapasSinCensura/ Facebook

De vrouw had de oudere man namelijk geobserveerd en had gemerkt dat hij afgedragen kleding droeg, versleten door de tijd en het gebruik.

Met name de schoenen van de man waren erg versleten, zichtbaar gehavend en ver voorbij de "levensduur" -limiet van het kledingstuk. Santiago had eerst met de andere verkoper overlegd, gevraagd wat de arme man wilde, en liep toen onmiddellijk naar de oude man toe. “U krijgt nieuwe schoenen”, had de gulle verkoopster tegen hem gezegd.

Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Santiago had in feite besloten om persoonlijk een paar schoenen te kopen voor de oudere man, die ze blijkbaar niet kon betalen, wat de aandacht trok van enkele klanten die in de winkel aanwezig waren: deze mensen, die getuige waren geweest van het tafereel, waren ontroerd door die genereuze daad en ze besloten om op hun beurt bij te dragen aan de kosten van de schoenen! Eén klant in het bijzonder was erin geslaagd om het nobele gebaar van Santiago vast te leggen (zoals te zien is op de eerste foto) en plaatste de foto vervolgens op internet.

De foto in kwestie is publiek domein geworden en heeft veel mensen bewogen: een klein liefdadig, menselijk gebaar, hoewel het misschien niet zo bepalend is in iemands leven, kan toch hoop, kracht en steun geven, mensen inspireren en erbij betrekken om hun best te doen. We vertrouwen erop dat dit prachtige verhaal de harten van mensen zal veroveren en iedereen ertoe zal brengen diegenen te helpen die dit het meest nodig hebben.

Advertisement