Bejaarde vrouw verliest haar man en huis binnen 24 uur: buren besluiten haar te "adopteren"

Janine

21 Augustus 2022

Bejaarde vrouw verliest haar man en huis binnen 24 uur: buren besluiten haar te
Advertisement

Een gezin hebben betekent niet dat je alleen dezelfde genen deelt: het betekent dat je iemand hebt waar je altijd op kunt rekenen, veilig bent in een echt ondersteuningsnetwerk op de moeilijkste momenten van iemands leven, maar niet iedereen heeft een gezin of geliefden om te vragen om hulp en veel ouderen leven de laatste dagen van hun leven in volledige eenzaamheid, omringd door de onverschilligheid van de mensen om hen heen. Dit leek het lot te zijn van Gean LeVar, die in Glendale, in Arizona, in de Verenigde Staten woont, maar gelukkig kon de vrouw de solidariteit en liefde van haar buren aan den lijve ondervinden.

via CBS

Advertisement

YouTube - CBS Evening News

In januari 2021 stierf de man van de bejaarde vrouw in hun huis, waardoor ze helemaal alleen achterbleef, aangezien het echtpaar geen kinderen had en geen familieleden meer had. Toen de politieagenten bij het huis aankwamen, ontdekten ze dat het bejaarde echtpaar in zeer slechte omstandigheden leefde, dus namen ze onmiddellijk het appartement in beslag.

In slechts 24 uur was Gean een weduwe, alleen en zonder huis. Het lot had echter een minder donkere toekomst voor de bejaarde vrouw in petto: haar buren, Carmen Silva en haar man hadden gehoord van de tragedie die zojuist had plaatsgevonden en zonder te aarzelen besloten ze de vrouw te "adopteren" en haar welkom te heten in hun huis met drie slaapkamers. De familie Silva is een groot gezin met acht kinderen, maar de grotere kinderen zijn overeengekomen om op de bank te slapen om Gean een kamer voor exclusief gebruik te garanderen. "Ze werden mijn familie. Ze betekenen alles voor me," merkte Gean op.

Maar er is meer: ​​de overleden echtgenoot van de oudere vrouw was een voormalige marineofficier van de Verenigde Staten en toen Operation Enduring Gratitude, een non-profitorganisatie die zich inzet voor veteranen uit Arizona, hoorde wat er met Gean was gebeurd, kwamen ze in actie om haar te helpen.

De vereniging bracht meer dan 200 vrijwilligers samen en renoveerde - na ongeveer 18 maanden - het appartement van Gean volledig, zodat het weer bruikbaar was. Nu is de vrouw teruggekeerd naar haar oude huis, tegenover dat van haar adoptiegezin waar ze natuurlijk altijd welkom is!

Advertisement