x
"Ik heb 16 kinderen, maar iedereen is…
Hij klaagt dat de buren hun kinderen elke ochtend voor 8 uur in de tuin laten spelen Op 5-jarige leeftijd kan hij heel goed piano spelen en beroemde stukken reproduceren: ze noemen hem

"Ik heb 16 kinderen, maar iedereen is me vergeten en ik voel me zo alleen": een 97-jarige lucht haar hart

28 Augustus 2022 • Door Janine
23.348
Advertisement

Elk kind zou aan zijn ouders moeten denken en tegelijkertijd in staat moeten zijn om zelfstandig een leven te leiden, maar helaas is dit niet altijd mogelijk en door het hectische leven van deze tijd kunnen de dierbaarste genegenheden verdwijnen, waardoor een wond ontstaat die veel ouderen over de hele wereld verteert: het drama van eenzaamheid.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is het verhaal van Isabel Méndez Jiménez, een 97-jarige vrouw die gewend is geraakt aan het leven op een bescheiden ranch in Mexico, waar ze haar dagen doorbrengt met werken om de eindjes aan elkaar te knopen, terwijl elk lid van haar familie onafhankelijk van haar is geworden en de stad verliet en haar steeds minder vaak komt opzoeken.

via: La Nacion

"Ik heb 16 kinderen en ik ben meer alleen dan ooit. Ik heb acht jongens en acht meisjes gekregen. Ze trouwden en vergaten mij", zei ze spijtig. "Mijn kinderen hebben vrouwen of mannen uit andere steden ontmoet en zijn hier nooit meer teruggekomen. Ze onderhouden hun gezinnen, maar ik woon alleen." Het verhaal werd openbaar gemaakt door de Mexicaanse journalist Jaime Toral, die het dagelijkse leven van de vrouw op sociale media onthulde, in de hoop dat haar melancholische woorden de oren van haar kinderen zullen bereiken.

In haar verhaal legde de vrouw uit dat ze op 33-jarige leeftijd weduwe werd, maar zelfs toen ervoer ze geen pijn die vergelijkbaar is met die in haar dagelijks leven, waar eenzaamheid het gevoel is dat haar de hele dag vergezelt. Volgens haar verhaal is het familielid dat haar het vaakst bezoekt een van haar kleinkinderen, die 23 jaar oud is, maar die haar niet de nodige interesse biedt: “Hij verkoopt manden, laat wat geld voor me achter en brengt hier maar een paar uur door".

Voor de kost verkoopt de vrouw stoffen voor tafelkleden, maar haar werk wordt elke dag moeilijker, omdat haar zicht achteruit gaat door de onvermijdelijke schade van een steeds erger wordende blindheid. De vrouw brengt haar dagen door in het gezelschap van haar huisdieren: een paar katten en een hond, die haar te allen tijde moeten beschermen.

Haar dieet bestaat uit kaas, vlees en een paar andere voedingsmiddelen, zoals ze in het interview zei. Haar verhaal, gedeeld op sociale media, ging viraal op TikTok, waar de video meer dan 37 miljoen views bereikte en waar veel mensen interesse toonden om contact met haar op te nemen om hulp aan te bieden.

We hopen met heel ons hart dat ze de hulp krijgt die ze nodig heeft en vooral dat haar kinderen bij haar terugkeren en haar wat gezelschap geven op haar lange dagen.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt