Leven op een cruise? Nu kan dat, dankzij het bedrijf dat appartementen op een schip verkoopt

Janine image
door Janine

06 September 2022

Leven op een cruise? Nu kan dat, dankzij het bedrijf dat appartementen op een schip verkoopt
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: velen zouden hun hele leven op vakantie willen doorbrengen om te doen wat ze willen, zonder beperkingen in tijd en geld, maar laten we zeggen dat het over het algemeen niet gemakkelijk is om te doen. Toch zijn er mensen die er anders over denken, de leden van een bedrijf dat zich bezighoudt met cruises bijvoorbeeld, hebben deze wens letterlijk genomen en appartementen ontworpen die te koop zijn op een schip.

Alister Punton, mede-oprichter en CEO van Storylines, is van plan om in 2024 zijn eerste residentiële cruise te lanceren. Het enorme schip zal zijn eerste vertrek uit Kroatië maken.

via USA Today

Advertisement

Het schip, genaamd MV Narrative, zal worden uitgerust met 547 woningen en enorm veel diensten. Het zal de wereld rondreizen en bewoners zullen de huizen kunnen gebruiken als permanente woning of als tweede huis, zodat hun reizen nooit hoeven te eindigen. Maar wat kunnen reizigers verwachten van MV Narrative?

"De MV Narrative zal drie tot vijf dagen in de meeste havens doorbrengen, waardoor degene die aan boord is meer tijd heeft om meer ervaringen op te doen dan tijdens een normale cruise," zei Punton. De woningen variëren van één tot vier slaapkamers, de meeste met balkon, en bewoners kunnen kiezen uit "kuststijlen of eigentijdse decorstijlen", aldus het persbericht. Aan boord zijn 20 restaurants en bars, evenals een kleine brouwerij, drie zwembaden, een bowlingbaan, medische en fitnessfaciliteiten en andere voorzieningen. Het schip zal ook een jeugdeducatieprogramma aanbieden dat als school kan dienen voor de kinderen aan boord. "Wat is een betere manier om meer te weten te komen over het Romeinse rijk dan door het Colosseum persoonlijk te bezoeken?", aldus Punton.

Advertisement

Volgens wat door hetzelfde bedrijf werd gecommuniceerd, begint de prijs van de woningen vanaf 1 miljoen euro voor de gehele duur van het schip tot 8 miljoen euro. Er zijn ook enkele 24-jarige huurcontracten beschikbaar, vanaf ongeveer €616.000. Bewoners moeten ook all-inclusive tarieven betalen die de meeste maaltijden, schoonmaak, wifi, wasservice, fooien en meer dekken, die beginnen bij €61.564 per jaar en variëren afhankelijk van de prijs van de woning.

Zoals met elk ander eigendom, kunnen de huizen die aan boord van het schip zijn gekocht, ook op hun beurt worden verhuurd of doorverkocht. Potentiële kopers zullen een interview moeten ondergaan om te beoordelen of ze geschikt zijn om aan boord te wonen en of ze zich houden aan de principes van de kleine drijvende stad: "Storylines is in alle opzichten een gemeenschap, dus het heeft mensen uit alle lagen van de bevolking nodig." merkte Punton op.

Zou je er ooit aan denken om je ​​huis te verkopen om een ​​volledig drijvende woning te kopen?

Advertisement