Ze lachen haar uit omdat ze last heeft van acne: tiener vertelt haar verhaal op sociale media om pestkoppen uit te dagen

Janine image
door Janine

04 September 2022

Ze lachen haar uit omdat ze last heeft van acne: tiener vertelt haar verhaal op sociale media om pestkoppen uit te dagen
Advertisement

De pubertijd is misschien wel de meest delicate fase in iemands leven: het is een cruciale overgang tussen kindertijd en volwassenheid. Een periode vol hormonale stormen, stemmingswisselingen, eerste liefdes en teleurstellingen. Iedereen die het heeft meegemaakt, zal zich die jaren zeker op een bitterzoete manier herinneren, de neiging om te glimlachen op de zorgeloze momenten en te begrijpen waar de eerste "complexen" vandaan komen die een persoon voor de rest van zijn leven kunnen vergezellen.

De veranderende fysieke verschijning is in feite een van de belangrijkste pijnpunten van de adolescentie en dit kan huidverschijnselen veroorzaken die bekend staan ​​als "juveniele acne". We vertellen je over Mattèa, een meisje dat haar verhaal deelde om de kritiek en het geplaag tegen haar tegen te gaan.

via TikTok - @mattea.fk

Advertisement
TikTok - mattea.fk

TikTok - mattea.fk

Helaas hebben jonge mensen die door deze aandoening worden getroffen in de meeste gevallen niet alleen te maken met huid- en esthetisch ongemak, maar ook met psychisch ongemak, als gevolg van het constante gepest door leeftijdsgenoten die misschien meer geluk hebben met betrekking tot de gezondheid van de huid, maar die zeker een gebrek aan empathie en gevoeligheid hebben.

Mattèa, een 16-jarig meisje dat worstelt met jeugdacne, weet er alles van. Het meisje moet dagelijks de spottende blikken van haar klasgenoten en de minachtende opmerkingen van gebruikers op internet onder ogen zien, maar ze heeft besloten om te reageren en de wereld haar ware aspect en haar schoonheid te laten zien ondanks de ernstige vorm van acne die haar treft.

Advertisement
TikTok - mattea.fk

TikTok - mattea.fk

Mattèa heeft besloten een account op TikTok te openen en een video te publiceren waarin ze vertelt over haar dagelijks leven en de beproevingen die ze door haar aandoening moet doorstaan. Die clip gng niet alleen in zeer korte tijd viraal, maar bleek ook therapeutisch te zijn voor het meisje, dat opgelucht was om haar teleurstelling te uiten tegenover mensen die vinden dat ze het recht hebben om haar te pesten, dus besloot ze door te gaan.

In veel video's meldt het meisje de spottende opmerkingen die onder haar sociale profiel zijn achtergelaten. In korte tijd begon Mattèa steun en verhalen te ontvangen van andere jongens en meisjes in soortgelijke situaties. Haar uitbarsting heeft veel andere tieners geïnspireerd om zich niet te laten ontmoedigen door de nutteloze opmerkingen van pestkoppen, maar om zichzelf te laten zien voor wie ze zijn, omdat alleen degenen die echt sterk zijn, trots weten te pronken met hun zwakheden.

Advertisement